29 / 03 / 2024

Manisa'da çalınan tarihi saat bilmecesi sürüyor!

Manisa'da çalınan tarihi saat bilmecesi sürüyor!

Ulucami önündeki 649 yıllık saat kulesinden çalındığı iddia edilen tarihi saate ait çarkın bulunduğunu bildirildi. Belediye yetkilileri ise "Saat ve çan hala kayıp" açıklamasını yaptı.



Manisa'da, Ulucami önündeki 649 yıllık tarihi saat kulesinden çalındığı iddia edilen tarihi saate ait çarkın bulunduğunu bildirildi. 


Manisa Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada tarihi saat kulesinde meydana gelen "kamu malına zarar verme" konusu ile ilgili yapılan çalışmada, saat kulesinin kapısının zorlanarak açıldığı, pencerelerindeki demir parmakların söküldüğü ve tarihi saatin çalınmadığı, sadece kule içindeki saat çanının dişli mekanizmasından bir çarkın yerinden söküldüğünün anlaşıldığı bildirildi. 


Açıklamada, polisin çevrede yaptığı araştırma sonucu demir parmaklıkları ve sökülen çarkı bulduğu ve ilgililere teslim ettiği belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:


"Faillerin tespitine yönelik çalışmalarda, söz konusu olayı 5 çocuğun gerçekleştirdiği tespit edilmiştir. Çocuklardan ikisinin 12 yaşından küçük olmaları nedeniyle sadece kimlik tespiti yapılmıştır. Diğer suça sürüklenen üç çocuk ise 15 yaşından küçük olmaları nedeni ile Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinde yapılan muayeneleri sonucunda ceza ehliyetlerinin olmadığı tespit edildiğinden Cumhuriyet Savcısının talimatı doğrultusunda ailelerine teslim edilmiştir." 


- "Saat ve çan hala kayıp"


Öte yandan Manisa Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, polisin saate ait çarkın bulunduğuna dair duyurusuna karşılık çanın kendilerine teslim edilmediği ifade edildi. 


Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Danışmanı Azmi Açıkdil, "Saat ve çan hala kayıp" dedi.


Emniyet Müdürlüğü ekiplerince bulunan materyallerde yanlış anlaşılma söz konusu olduğunu öne süren Açıkdil, "Emniyet Müdürlüğünün bulup da bize teslim ettiği materyal, kulenin üst katında mekanizmanın monte edildiği saç tabla. Saat ve çan ile ilgili herhangi bir bulunma ve teslim edilme söz konusu değil" diye konuştu.


Açıkdil, çalındığı iddia edilen çanın ağır olduğunu belirterek, "Vinçle monte edilmiş bir saati yarım saatte çalmanız imkansız. Demek ki orada biraz zaman alacak şekilde bir çalışma yapılmış" diye konuştu.


Mekanizmanın yeniden yapılabileceğini ancak kuledeki tarihi çanın önemli olduğunu vurgulayan Açıkdil, konunun takipçisi olacaklarını belirtti.


AA




Geri Dön