19 / 04 / 2024

manisa ulucami

manisa ulucami

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Ulucami’nin restorasyonu konusunda da Büyükşehir Belediye Meclisi’nde karar alındığını hatırlatarak, bu konuda da çalışmanın yakın zamanda başlayacağının müjdesini verdi.

Manisa'da çalınan tarihi saat bilmecesi sürüyor!

Ulucami önündeki 649 yıllık saat kulesinden çalındığı iddia edilen tarihi saate ait çarkın bulunduğunu bildirildi. Belediye yetkilileri ise "Saat ve çan hala kayıp" açıklamasını yaptı.

Manisa Belediyesi Ulucami bölgesinde kamulaştırma çalışmalarını başlattı!

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, yaklaşık 1,5 senelik süre içerisinde devam eden mahkeme sürecinin ardından Manisa Belediyesi tarafından Ulucami'nin tarihi dokusunu gün yüzüne çıkarmak amacıyla başlatılan kamulaştırma çalışmalarını inceledi...

Manisa Ulucami'de yıkım başladı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Ulucamii çevresinde kentin kültürel geçmişini gün yüzüne çıkarılması için kamulaştırma çalışmalarına devam ediyor.

Manisa Ulucami yenileniyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Ulucami ve çevresinde yaklaşık 6 yıldır sürdürdüğü kentsel planlama çalışmasıyla, tarihi ibadethaneyi yeniden gün yüzüne çıkardı.

Manisa Safa Camii hizmete açıldı!

Manisa’nın Akhisar ilçesine bağlı Ulucami Mahallesi’nde bahçesinde çocuk parkı da bulunan Safa Camii kılınan öğle namazı ile ibadete açıldı.

Manisa Akhisar Safa Camii açıldı!

Manisa’nın Akhisar ilçesine bağlı Ulucami Mahallesi’nde bahçesinde çocuk parkı da bulunan Safa Camii kılınan öğle namazı ile ibadete açıldı.Yusuf Eviş, camilerin cemaatin birlikte buluştuğı mekanlar olduğunu belirtti.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Ulucami'nin önünü açtı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı Meclis Toplantısı’nda Ulucami bölgesindeki tarihi yapının gün yüzüne çıkarılması için geçmiş dönem başlatılan çalışmaların devam etmesi kararı alındı.

Manisa Ahmetli'nin altyapısı yenilendi!

Manisa Su Ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Ahmetli ilçesi Güldede ve Ulucami Mahallesi’nde kanalizasyon döşeme çalışmalarının ardından Muammer Aksoy Caddesi’nde de kanalizasyon hatlarının döşemesini tamamladı.

Manisa Ulucami projesi yine reddedildi!

Ulucamii çevresinde yapılacak olan nazım imar planı AK Parti'nin oylarıyla reddedilmiş, bunun üzerine Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün karara itiraz etmişti. Madde bir kez daha görüşüldü ve yine reddedildi.

Ulucami ve çevresi rekreasyon alanı projesi tekrar gündemde!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Ulucami ve çevresinde yapılacak rekreasyon alanı konusunun AKP grubu tarafından ret edilmesinin ardından Mart ayı meclisinde yeniden gündeme getirdi.

Manisa Ulucami’nin restorasyonu başlıyor!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Ulucami’nin restorasyonu konusunda da Büyükşehir Belediye Meclisi’nde karar alındığını hatırlatarak, bu konuda da çalışmanın yakın zamanda başlayacağının müjdesini verdi.

Manisa'da kamulaştırma tartışması!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Şubat ayı meclisinde Ulucami ve çevresinde devam eden kamulaştırmaların AKP tarafından engellendiğini söyleyerek 'Bölgeyi rekreasyon alanına çevirelim istiyoruz' dedi.

Manisa Ulucami bölgesindeki konutlar deprem riski taşıyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve İmar Komisyonu Üyesi Mehmet Palabıyık ise bölgede deprem riski taşıyan konutlar olduğunu ifade ederek, “Bölgede halkımız uçurum kenarında yaşıyor" dedi.

Ulucami bölgesi halka açılırsa Manisa'nın panoraması değişir!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Şubat ayı meclisinde Ulucami ve çevresinde devam eden kamulaştırmaların engellenmesine sert çıktı. Ergün, 30 yıldır devam eden gecekondu sorununun çözümü noktasında engellendiklerini ifade etti.

Manisa İshakpaşa Hamamı'nda tadilat başladı!

Ulucami Külliyesi’nde yer alan Manisa İshakpaşa (Çukur) Hamamı’na Şehzadeler Belediyesi sahip çıktı. Uzun yıllar harap vaziyette bulunan hamamı Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden kiralanan tarihi yapı bundan sosyal ve kültürel faaliyetlerde kullanılacak.

manisa ulucami Haberi

manisa ulucami


Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Vakıflar İzmir Bölge Müdürü Kenan İba’yı makamında konuk etti. Manisa Büyükşehir Belediyesi ile Vakıflar Bölge Müdürlüğü ortaklığında devam eden projelerle ilgili görüş alışverişi yapılan ziyarette İba, Başkan Ergün’e tarihi yapılara verdikleri önem nedeniyle teşekkür etti.

Vakıflar İzmir Bölge Müdürü Kenan İba, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü makamında ziyaret etti. Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile Manisa Büyükşehir Belediyesi ortaklığında sürdürülen projelerle ilgili görüş alışverişinde bulunulan ziyarette İba, Başkan Ergün’e tarihi yapılara verdikleri önem nedeniyle teşekkür etti. Göreve geldikleri ilk günden beri ‘Tarihe Saygı’ adıyla proje geliştirdiklerini ve bu proje kapsamında tarihi yapıları gün yüzüne çıkardıklarını belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Gülgün Hatun Hamamı’nda da çalışmaların son aşamaya geldiğini söyledi. Başkan Ergün, Ulucami’nin restorasyonu...