29 / 03 / 2024

Manisa'da cephe sağlıklaştırmaları başlıyor!

Manisa'da cephe sağlıklaştırmaları başlıyor!

1. Anafartalar Mahallesi ve Çarşı Mahallesi’nde kentsel sit alanı içerisinde kalan sokaklarda gerçekleştirilecek olan cephe sağlıklaştırma çalışmaları başlıyor. Bölgede 210 adet dükkânın cephe sağlıklaştırması yapılacak...




Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin kentteki tarihi mimariyi ortaya çıkarma hedefiyle başlattığı cephe yenileme çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda 1. Anafartalar Mahallesi ve Çarşı Mahallesi’nde kentsel sit alanı içerisinde kalan sokaklarda yapılacak olan cephe sağlıklaştırma çalışmaları başlıyor. Bölgede yapılacak olan cephe sağlıklaştırma çalışmaları öncesinde Büyükşehir Belediyesi Etüt Proje Keşif ve Kontrol Şube Müdürü Burak Aslay ile çalışmalar için belirlenen ekip ön çalışmaları başlattı.

 

Yer teslimi yapıldı

Yapılacak olan cephe sağlıklaştırma çalışmaları hakkında bilgi veren Etüt Proje Keşif ve Kontrol Şube Müdürü Burak Aslay, cephe sağlıklaştırma çalışmaların birinci etabının ihalesinin yapıldığını söyledi. Aslay, 6 Şubat’ta yapılan ihalenin ardından 9 Mart’ta yüklenici firmaya yer teslimi yaptık. Şu anda Çarşı Mahallesi ve 1. Anafartalar Mahallesi’nde ön çalışmalara başladık. Yüklenici firma da en kısa sürede çalışmalara başlayacak” dedi. İşin süresinin 250 gün olduğunu belirten Aslay, iş kapsamında 210 adet dükkânın cephe sağlıklaştırma işinin yapılacağını söyledi. 


Geri Dön