23 / 04 / 2024

Manisa'daki 2 bin 500 sosyal konutu sahiplerine teslim edeceğiz!

Manisa'daki 2 bin 500 sosyal konutu sahiplerine teslim edeceğiz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Manisa'da 2 bin 500 sosyal konutu projelendirip, kuralarını çektiklerini ve yakın zamanda hak sahiplerine teslim edeceklerini belirtti.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Manisa'da bir dizi ziyaret yaptı. Anadolu Ajansı'nda yer alan haebre göre, Valilikteki "İl Bilgilendirme Toplantısı"na katılım gösteren Bakan Murat Kurum, daha sonra Şehzadeler Belediyesine geçti. Burada Murat Kurum'a, Manisalı kılıç ustasının yaptığı kılıç ile bölgede yetişen kiraz armağan edildi.

Bakan Kurum, daha sonra Bayındırlık Mahallesi, Ulucami çevresindeki kentsel dönüşüm alanında incelemeler yaptı. Bakan Murat Kurum'a burada bir çocuk, ağaçlardan topladığı ıhlamuruları hediye etti. Bakan Murat Kurum da çocuklara harçlık verdi.

Manisa Mevlevihanesi'ni de ziyaret eden Bakan Kurum, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç'tan mevlevihane hakkında bilgi aldı, çile kapısından geçti.

Buradan Yunusemre ilçesi Akgedik Mahallesi'ndeki Yunuskent  TOKİ  alanına geçen Bakan Kurum, projedeki örnek daireyi, iş yerlerini ve camiyi ziyaret etti. Bakan Kurum, çalışmalar hakkında yüklenici firma yetkililerinden bilgiler aldı.

Daha sonra AK Parti Manisa İl Başkanlığını ziyaret eden Kurum, partililere hitabında şehre verimli bir ziyaret yaptığını önemli projelerle ilgili ilçe belediye başkanları ve bakanlık bürokratlarıyla verimli istişareler yaptıklarını belirtti.

Bakan Kurum, geçen yıl yerel seçimlerde verdikleri sözleri tuttuklarını söyleyerek, "18 yılda bugüne kadar Manisa'da 32 milyar liralık iş yaptık. Devam eden de 518 milyon liralık işimiz var. Bu saatten sonra sosyal belediyecilikle başladığımız, gönül belediyeciliği ile yürüttüğümüz süreçte vatandaşlarımızın gönlüne girmek suretiyle projelerimizi yapmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Kırkağaç ve Akhisar'da depremde evleri hasar gören vatandaşlar için kalıcı konutları üretmeyi sürdürdüklerini dile getiren Bakan Kurum, Manisa'da 2 bin 500 sosyal konutu projelendirip, kuralarını çektiklerini ve yakın zamanda hak sahiplerine teslim edeceklerini söyledi.

Bakan Kurum'un konuşmasının ardından toplantı basına kapalı devam etti.

Murat Kurum: Kentsel dönüşüme virüs molası yok!


Geri Dön