16 / 04 / 2024

Manisa'daki Atatürk Evi restore edilecek!

Manisa'daki Atatürk Evi restore edilecek!

Manisa Salihli’nin Adala Mahallesi’nde bulunan, Kurtuluş Savaşı’nda önemli kararların alındığı Atatürk Evi’nin restorasyon projesi ile ilgili Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Salihli Belediyesi arasında protokol imzalandı. 



Manisa Salihli’nin Adala Mahallesi’nde yer alan, Kurtuluş Savaşı’nda önemli kararların alındığı Atatürk Evi projesiyle ile ilgili Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Salihli Belediyesi arasında protokol imzalandı. İmzalanan protokol ile beraber tarihe tanıklık eden bu önemli eser, Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin koordinesinde Jeopark Belediyeler Birliği tarafından restore edilecek.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu, Yol Yapım ve Onarım Dairesi Başkanı Kurtuluş Kuruçay ile birlikte Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda’yı ziyaret etti. Manisa Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre yapılan ziyarette, Salihli’de bulunan ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı sırasında önemli kararların aldığı Atatürk Evi’nin restorasyonu ile ilgili protokol imzalandı. İmzalanan protokol ile bu önemli eser Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin koordinesinde Jeopark Belediyeler Birliği tarafından restore edilecek.

“Gelecek kuşaklara taşınacak”

Eserin tarihe tanıklık ettiğini söyleyen Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, yapılacak olan restorasyon çalışmaların önemine değinerek, “Kurtuluş Savaşı’nın en son kararın alındığı Atatürk Evi’nin ülkemize kazandırılması bizler için çok önemli. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Fevzi Çakmak, İsmet İnönü ve Halide Edip Adıvar ile birlikte burada toplanarak son kararları almışlar. Tarihe tanıklık eden bu evimiz, çok atıl durumdaydı ve geçen dönem kaba inşaatını hep birlikte bitirdik.  Bu dönemde ince işçiliğini de en kısa zamanda bitirip Atatürk Evi’mizin tüm ülkemize tanıtılması açısından tarihin bir notu olarak çok önemsedik. Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’e teşekkürlerimi sunuyorum. Kula-Salihli Jeoparkı ve Jeopark Belediyeler Birliğimize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu ise, imzalanan protokolün hayırlı olmasını temenni etti.
 


Geri Dön