23 / 04 / 2024

Manisa'ya 560 araç kapasiteli otopark yapılıyor!

Manisa'ya 560 araç kapasiteli otopark yapılıyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Şehzadeler ilçesi Verem Savaş Dispanseri yanında projelendirilen 560 araç kapasiteli tam otomasyonlu otopark projesinin temeli, görkemli törenle atıldı. Törene Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de katıldı




Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Şehzadeler ilçesi Verem Savaş Dispanseri yanında projelendirilen 560 araç kapasiteli tam otomasyonlu otopark projesinin temeli, görkemli törenle atıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Göreve geldiğimiz ilk günden beri kentimizin kanayan yarası haline gelen sorunlarının cesur adımlarla üzerine gittik. Yapılmayanları, hasıraltı edilenleri, kangrene dönmüş sorunları bir bir çözmek için ekibimizle birlikte gece-gündüz demeden çalıştık, çabaladık. Geldiğimiz noktada çok şükür Manisa'mıza önemli proje ve hizmetleri kazandırdık. 

İmar sorunundan katı atık bertaraf tesislerine, atık su arıtma tesislerinden 17 ilçemizin tamamına, yapılacak hizmetlerimizin artık planlamasını yapıyoruz. İlimiz merkezinde önceki dönemimizde hayata geçirdiğimiz güzel projeleri, ilimiz bütününe de ulaştıracağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. 

Geride bıraktığımız 8 aylık bir süreç var. Bu süre içerisinde sıfırdan yapılanmaların içine girdik. Hem MASKİ bünyesinde, hem de ilçelerimizde koordinasyon merkezlerimizin yapılanmasını tamamlama aşamasına getirdik. Allah nasip ederse 2015 yılı yeni yatırımların ve aUlımların yılı olacaktır. 

Hizmete hasret kalan, bizden iş bekleyen her yere Büyükşehir'in hizmet ayrıcalıklarını ulaştıracağız. Bilhassa köylerimize 2013 yılında İl Özel İdaresi tarafından 15 milyon TL'lik yatırımın aksine 2015 yılında 75-80 milyon TL asfalt hizmeti götüreceğiz" dedi. 


SON TEKNOLOJİ 

Projenin detayları hakkında katılımcıları bilgilendiren Başkan Ergün, "Otomatik otoparkımız 560 araç kapasitesine sahip olup, 4 kat bodrum, zeııım kat ve zemin üstü 7 kat olmak üzere toplamda 12 kata sahiptir. Otoparkımızın toplam inşaat alanı 12 bin 750 metrekaredir. Otoparkın 3 kaü, yüksekliği 2 metre olan SUV tipi araçlara; 8 katı ise yüksekliği 1,60 metre olan binek tip araçlara yönelik olarak tasarlandı. Binalını zemin katında kapalı bekleme salonu, bilet gişeleri, danışma, vvc'ler, tesisat odaları, idari odalar ve teknik mahaller bulunmakta. Tüm bina güvenlik kameraları, her araca yönelik yangın söndürme sistemleri, uzaktan izleme ve kontrol sistemleri, elden ve otomatik park ücreti ödeme sistemi ile giriş çıkış odalarında yükseklik ve ağırlık kontrol algılayıcıları, lazer alan tarayıcıları, plaka tanıma kameraları, kullanıcı bilgilendirme ekranları, sesli iletişim sistemi, park yardım kamerası, araç algılayıcı manyetik dedektör gibi en son teknolojiye sahip olacak" dedi. 


HARCA NAZARLIK 

Konuşmanın ardından Başkan Ergün, temel butonuna törene katılan davetlilerle birlikte bastı. Okunan dualar eşliğinde gerçekleştirilen temel atma töreninin ardından Başkan Ergün, davetlilere proje hakkında bilgiler verdi. 

Yaklaşık 1 saatlik görkemli törenin ardından projenin kazasız bir şekilde ilerlemesi temennisiyle kurban kesildi. 

Başkan Ergün ve protokol üyeleri temel harcına nazar boncuğu da attı. 



Günboyu


Geri Dön