29 / 03 / 2024

Manisa'ya 8 yeni arıtma tesisi inşa edilecek!

Manisa'ya 8 yeni arıtma tesisi inşa edilecek!

Çevreci yatırımlarla Manisa’nın geleceğini kurtaracak projelere imza atan MASKİ Genel Müdürlüğü, 65 milyon TL yatırım bedeliyle 8 adet atıksu arıtma tesisi daha inşa edecek.




Çevreci yatırımlarla Manisa’nın geleceğini kurtaracak projelere imza atan MASKİ Genel Müdürlüğü, 65 milyon TL yatırım bedeliyle 8 adet atıksu arıtma tesisi daha inşa ederek Gediz ve Bakırçay Havzası’nı kirlilikten kurtaracak. Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Ergün, yaptıkları bütün yatırımlarda olduğu gibi kazananın yine Manisalıların olacağını söyledi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün daha temiz ve sağlıklı bir Manisa için yürüttüğü çalışmalar Manisa’nın kaderini değiştiriyor. MASKİ Genel Müdürlüğü, Manisa’nın geleceğini garanti altına almak adına yürüttüğü çalışmalar kapsamında 8 atıksu arıtma tesisi daha inşa etmek için proje hazırlıklarını eksiksiz olarak sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nun çıkmasının ardından ilçelerden devralınan 13 adet atıksu arıtma tesisinin işletilme sürecini büyük bir özveriyle yürüten MASKİ, 20 milyon TL’nin üzerinde bir yatırımla bakım-onarımlarını gerçekleştirdiği tesisler sayesinde 2016 yılında 22 milyon metreküp atıksuyu arıttı. İnşaatları devam eden 4 atıksu arıtma tesisinde çalışmalar son sürat ilerliyor.

120 milyonluk dev yatırım hız kesmiyor

Manisa, Turgutlu, Soma ve Gördes’te inşa edilen ve evsel nitelikli atıksuların arıtılarak doğaya deşarj edilmesi için yapılan 120 milyonluk dev yatırım hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda, Manisa merkezde inşa edilen ve atıksu kaynaklı çevre kirliliğini ortadan kaldıracak merkez atıksu arıtma tesisinin yüzde 50’si tamamlandı. Betonarme imalatlarında sona gelinen Turgutlu Atıksu Arıtma Tesisinin ise 2017 yılında faaliyete alınması planlanıyor. Soma’da inşa edilen atıksu arıtma tesisinde ise test aşamasına gelindi. Tesiste sızdırmazlığın kontrol edilmesi için su alımı yapıldı. Proje kapsamında kanalizasyon ve yağmursuyu hattı döşeme işi de içinde olan Gördes Atıksu Arıtma Tesisi’nde de betonarme imalatlar hızlı bir şekilde ilerliyor.

Gediz ve Bakırçay özlenen günlerine dönüyor

Kısa sürede oluşturduğu yapılanmasıyla büyük projeleri bir bir hayata geçiren MASKİ Genel Müdürlüğü’nün inşa edeceği 8 atıksu arıtma tesisi için Projeler Dairesi Başkanlığı’nın çalışmaları hızlı bir şekilde ilerliyor. Alaşehir merkez ve ilçenin Kavaklıdere Mahallesi’ne inşa edilecek tesisler için proje çalışmaları bitti. 2 tesis için kısa bir süre içerisinde yapım ihalesi gerçekleştirilecek. Kırkağaç İlyaslar Mahallesi, Selendi, Sarıgöl, Demirci merkeze inşa edilmesi planlanan tesislerin ise proje çalışmaları devam ediyor. Köprübaşı merkezin atıksu kaynaklı çevre kirliliğini ortadan kaldıracak tesis için ise yakın zaman içinde proje ihalesine çıkılacak. Yunusemre ilçesine bağlı Muradiye Mahallesi’nde inşa edilmesi düşünülen tesis kapsamında da  planlama süreci sürüyor.

Planlamalar büyük bir titizlik içinde yapılıyor  

Daha temiz bir çevre oluşturarak gelecek nesillere önemli bir miras bırakmak adına faaliyetlerini sürdürdüklerini belirten MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, kurum olarak 8 atıksu arıtma tesisi inşa etmek için planlamalarını büyük bir titizlikle yürüttüklerini ifade etti. Genel Müdür Coşkun, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün talimatları doğrultusunda planlamalarımızı yapıyoruz. Atıksu kaynaklı çevre kirliliğini ortadan kaldırmak için 8 atıksu arıtma tesisi daha inşa etmek için çalışıyoruz. Alaşehir merkez ve Kavaklıdere Mahallesi için yapım ihalesine çıkacağız. Selendi, Sarıgöl, Demirci ve Kırkağaç İlyaslar için proje çalışmalarını ekiplerimiz sürdürüyor. Köprübaşı merkez için proje ihalesine hazırlanan ekibimiz, Muradiye Mahallesi için de planlamalarını yapıyor. Yürüttüğümüz çalışmaların Manisamıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Kazanan yine Manisalılar olacak

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Ergün, kurum olarak yürüttükleri faaliyetler sayesinde sadece Manisa’nın değil Türkiye’nin yıllardır kanayan yarası olan atıksu kaynaklı çevre kirliliğini ortadan kaldırmak için çalıştıklarını vurguladı. Başkan Ergün, “2 buçuk yıl gibi kısa bir sürede büyük yatırımlara imza attık. MASKİ Genel Müdürlüğü bünyesinde 13 atıksu arıtma tesisinin sağlıklı bir şekilde çalışması için 20 milyon liralık yatırım yaparak işletmeye başladık. Ege Bölgesi’ni kapsayan Gediz Havzası ile Bakırçay Havzası’nı eski özlenen günlerine döndürmek için yürüttüğümüz çalışmalarımız kapsamında Manisa, Turgutlu ve Gördes merkez için başladığımız atıksu arıtma tesisi inşaat çalışmaları hızlı bir şekilde ilerliyor. Soma Belediyesi’nden devraldığımız ve Avrupa Birliği ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın hibe fonlarına ek olarak bizim de maliyetinin bir bölümünü karşıladığımız tesisimizde de test çalışmaları başladı. Bu tesislerimize ise 120 milyonluk bir yatırım gerçekleştirdik. Söz verdiğimiz gibi Gediz Nehri’ni eski balık tutulan günlerine kavuşturmak için 8 atıksu arıtma tesisi daha inşa edeceğiz. Bu tesislere de 65 milyon değerinde bir yatırım yapmış olacak. Kısa bir sürede yapılanmasını oturtan idaremiz sadece atısku arıtma tesislerine 205 milyonluk dev bir yatırım yapıyor. Yaptığımız bütün yatırımlarda olduğu gibi kazanan yine Manisalı hemşerilerimiz ve geleceğimizin mirası olan çocuklarımız olacak” dedi. 



Manisa Büyükşehir Belediyesi




Geri Dön