26 / 04 / 2024

Manisa'ya Teknoloji Geliştirme ve Araştırma Merkezi kuruluyor!

Manisa'ya Teknoloji Geliştirme ve Araştırma Merkezi kuruluyor!

Manisa OSB Yönetim Kurulu Başkanı Sait Türek, ''Yeni hedefimiz Manisa'ya 'Teknoloji Geliştirme Merkezi ve Araştırma Enstitüsü' kurmak''dedi.




Türkiye'nin ikinci kurulan organize sanayi bölgesi (OSB) olan Manisa OSB'nin 1 buçuk milyon metrekare ile başlayan sanayi alanı, altıncı kısım çalışmalar tamamlandığında 11 milyon metrekareye ulaşacak. Klasik OSB mantığının dışında eğitim, enerji, lojistik gibi sektörlerde farklılık yaratan projelerle örnek alındıklarını söyleyen Yönetim Kurulu Başkanı Sait Türek, yeni hedeflerinin 'Teknoloji Geliştirme Merkezi ve Araştırma Enstitüsü' kurmak olduğunu belirtti. Türkiye ve dünya çapındaki başarılı örnekleri incelediklerini anlatan Türek, bölge sanayisine en uygun modeli oluşturmak istediklerini ifade etti. İki yıla kadar projenin şekilleneceğini aktaran Türek, "Bu yatırımın gerçek anlamda beyin göçüne engel olacak teknoloji merkezi olmasını istiyoruz" dedi. 



Planlı büyüme devam edecek Türek, diğer çalışmalarla ilgili şunları anlattı: "Maliyetleri düşürmek için 164 mega wattlık doğalgaz çevrim santrali kurduk. Meslek lisemizin öğrenci sayısı binden 2 bine çıkacak. Toplu konut projesi hayata geçecek. 37 yabancı firma mevcut. Yeni yatırımcılar ile de görüşmelerimiz devam ediyor. Planlı ve programlı olarak büyüyoruz." 




Posta


Geri Dön