19 / 04 / 2024

Mansur Yavaş müteahhitleri tehdit mi etti?

Mansur Yavaş müteahhitleri tehdit mi etti?

CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş rüşvet iddiaları hakkında açıklama yapmaya çalıştıkça daha da zora düşüyor. Yavaş “150 projede imar rantı var” diye konuşarak müteahhitleri tehdit ediyor.



CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve belediye meclis üyelerinin işadamı Sinan Aygün'den "TOGO İkiz Kuleleri" ile ilgili istediği 25 milyon liralık rüşvet iddialarıyle ilgili gelişmelere her gün bir yenisi daha ekleniyor.

Sabah'ta yer alan habere göre; Ankara'da konut satışlarının düştüğü ve imar problemi ile karşı karşıya kalan proje sahiplerinin Yavaş'ın açıklamaları nedeniyle tedirgin oldukları söylüyor. Yavaş'ın, "150 projede imar rantı var" sözleriyle müteahhitleri tehdit ettiğinei belirten konut sektörünün önde gelenleri, ev almanın kolaylaştığı ve kredi faizlerinin düştüğü bir ortamda bu sözlere anlam veremediklerini ifade ediyor. Yavaş en son yaptığı açıklamada da baskı ve tehditlerine devam ederek "80 dosya var böyle. Elde edilen rant en az 30 milyar ama taahhüt ettikleri toplam 300 milyon bile yok. Adaletli olunacaksa, plan notları iptal edildiği için isterse bunu yapmazlar artık" şeklinde konuştu.

NEDEN DP DEĞİL DE CHP

Yavaş, Demokrat Parti'yi adaylıktan vazgeçip nasıl yolda bıraktığını "arazi satma" bahanesiyle anlattı. Yavaş, "CHP'nin teklifini kabul etmemiştim. Demokrat Parti'yle gittim anlaştım. Demokrat Parti'nin satmak üzere olduğu ve seçimde bana finans olarak kullanılacak arazisi vardı. Yeşil alan ilan edilince biz de gittik CHP'ye aday olduk" açıklamasında bulundu.

Mansur Yavaş ve Sinan Aygün arasındaki rüşvet krizinin arkasında ne var?


Geri Dön