29 / 03 / 2024

MAPFRE Sigorta’dan deprem sonrası güvence uyarısı!

MAPFRE Sigorta’dan deprem sonrası güvence uyarısı!

MAPFRE Sigorta Konut Sigortaları Servis Yöneticisi Müge Büyükkarakaş, konut binalarını ve bina içerisindeki eşyaları güvence altında tutmak için; ZDS ile birlikte deprem teminatı eklenen konut sigortası yaptırılmasını da öneriyor...



26 Eylülde İstanbul’da gerçekleşen 5.8’lik bir depremden sonra Zorunlu Deprem Sigortası’na olan ilgide önemli bir artış gerçekleşti. Depremden ve ardından gelen artçı sarsıntılar, vatandaşları bir kez daha deprem gerçeğiyle karşılaştırdı. İstanbul’da gerçekleşen deprem sonrası birçok bina hasar aldı. Konutlarını ve eşyalarını güvence altına almak isteyen vatandaşlar doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) ve yetkili sigorta acentelerinin yolunu tuttu. MAPFRE Sigorta Konut Sigortaları Servis Yöneticisi Müge Büyükkarakaş, Zorunlu Deprem Sigortası (ZDS) ile ilgili talepleri karşılayabilmek için yoğun bir şekilde çalışmalarını ilerlettiklerini söyledi.

Müge Büyükkarakaş: Konut sigortasına deprem teminatı eklenmeli

Konut sigortası ve Zorunlu Deprem Sigortası arasındaki farklılıkların  çok fazla bilinmediğini belirten Büyükkarakaş, “Zorunlu Deprem Sigortası ile binanızda, depremin ve deprem sonucu meydana gelebilecek yangın, infilak, tsunami ve yer kaymasının doğrudan neden olacağı maddi zararlar, poliçenizde belirtilmiş limitler dâhilinde teminat altındadır. Bunların dışında kalan tüm teminatlarda oluşan riskleri minimuma indirmek için, deprem teminatı eklenmiş konut sigortalarının tercih edilmesi gerekir” dedi.

MAPFRE Sigorta’nın konut sahibi olan müşterileri için Konutlar İçin Çağdaş Güvence Sigortası’nı yaptırmalarının yangın, gibi olumsuz durumları da sigorta kapsamına aldığını belirten Büyükkarakaş, ZDS ile konut sigortasının beraber yaptırılmasının konutları tam olarak güvence altına aldığını sözlerine ekledi.

“Deprem teminatı, bina ve eşya teminatı olarak ayrılıyor”

Bina ve eşya olmak üzere deprem teminatının iki gruba ayrıldığını belirten Büyükkarakaş, “Bina teminatı, deprem kaynaklı olarak binada oluşan yıkılma ya da kısmi hasarın tazmini için kullanılır ve Zorunlu Deprem Sigortası ile bütünleşik çalışan bir teminattır. Hasar anında öncelikle ZDS’nin limitleri doğrultusunda hasar ödemesi gerçekleşir, kalan tutar konut poliçesinin deprem teminat limitleri çerçevesinde karşılanır. ZDS poliçesi olmayan konutlarda bina teminatı kullanılamaz. Eşya teminatı ise herhangi başka bir poliçeye bağımlı değildir. Depremden kaynaklı evin içinde eşyalara gelen zarar poliçe limitleri çerçevesinde karşılanır” ifadelerini kullandı.

Günlük 1 TL’den başlayan fiyatlarla konut sigortası

Konut sigortası primlerinin, binanın yapısının tarzı, brüt metrekaresi, kullanım şekli ve yapının bulunduğu il ve ilçeye göre değişiklik gösterdiğini ifade eden Büyükkarakaş, günlük 1 TL’den başlayan fiyatlarla MAPFRE Sigorta’nın konut sigortası yaptığını ifade etti. 

Deprem sonrası İstanbullular evini sigortalatmanın peşine düştü!

Deprem sigortası, afet sonrası mali yükü azaltıyor!


Geri Dön