16 / 04 / 2024

Mar-Yapı Güneşli'yi ucuz rezidans üssü yapacak

Mar-Yapı Güneşli'yi ucuz rezidans üssü yapacak

Mar-Yapı Şirket Sözcüsü Selahattin Seslioğlu, Güneşli'yi İstanbul'da ucuz residencenin merkezi haline getireceklerini söyledi



Bu yılın ilk yarısında Güneşli'de 3 residence projesine birden başlayacaklarını söyleyen Mar-Yapı Şirket Sözcüsü Selahattin Seslioğlu, havaalanına yakın ve geleceğin en önemli merkezi iş alanlarından biri olan Basın Ekspres Yolu'na komşu Güneşli'yi İstanbul'da ucuz residencenin merkezi haline getireceklerini söyledi.
 
İlk proje olan Güneş Konakları'nı bu ay sonunda satışa çıkaracaklarını kaydeden Seslioğlu projeyle ilgili şu bilgileri verdi: "17 bin metrekare arsa üzerinde 344 konut inşa edeceğiz. 62 ile 165 metrekare arasında değişen alanlı konutlarda 1 oda 1 salon ile 4 oda 1 salon arasınad farklı alternatifler olacak. Toplam inşaat alanı 35 bin metrekare. 344 araçlık kapalı otopark ve 250 araçlık açık otopark yapacağız. İnşaatına başladık. En geç 24 ay içinde teslim etmeyi planlıyoruz. Fiyatlar 98 bin TL ile 345 bin TL arasında değişiyor. Ortolama metrekare satış fiyatı 1.700 TL civarında" dedi.
 
İkinci projeleri olan Güneşli Residence'nin 22 ve 25 katlı iki kuleden meydana geldiğini hatırlatan Selahattin Seslioğlu, projenin ruhsatını almak üzere olduklarını Haziran ayında satışına başlayacaklarını kaydetti. Kule projesinin 1+1 ve 2+1'ler oluşan 550 konut ve işyerinden meydana geldiğini anlatan Seslioğlu, "Burada konutlar modüler olacak. 40 metrekare konutlar birbirleriyle birleştirilebilecek. Böylece isteyen 4+1 konut bile satın alabilecek. 40 bin metrekare arsa üzerinde 80 bin metrekare inşaat alanı olan projenin 10 bin metrekaresini ofis ve işyerlerine ayırdık" dedi.
 
Aynı aksta üçüncü projeyi Varan Turizm'den satın aldıkları 8 bin metrekare arsa üzerinde inşa edeceklerini kaydeden Seslioğlu buraya yapacakları projenin Suya Batmaz mimarlık tarafından çizildiğini ve alanında ödül aldığını vurguladı.
 
Selahattin Seslioğlu, Güneşli Konakları'ndan 45 milyon dolar,   Güneşli Residence'den 180 milyon dolar ve Güneşli Kuleler'den ise 75 milyon dolar olmak üzere toplamda 300 milyon dolar ciro hedeflediklerini sözlerine ekledi.
 
"Alanlara kazandıracağız"
 
Mar-Yapı hedefinin erişilebilir fiyattan hızlı bir şekilde satmak olduğunu vurgulayan Selahattin Seslioğlu, "Basın Ekspres Yolu'nun geleceğine inanıyoruz. Burası gelecekte İstanbul'un en önemli ofis ve iş merkezlerinden birisi olacak. Atatürk Havalimanı'nın kapasitesinin artmasının ardından bu bölge daha fazla önemli hale gelecek. Yeni arsa arayışlarımız sürüyor. Gelecekte bu alanda daha fazla proje yapmak istiyoruz. Yapacağımız projeleri satabilmek için yatırımcılara, bizden ev veya ofis alanlara kazandırmamız gerekiyor. Bunun için en önemli prensibimiz fiyatları düşük tutmak, alanlara kazandırmak olacak" diyor.
 Tebernüş Kirecci

Konu ile ilgili basında yer alan diğer haberler

Güneşli ucuz rezidans merkezi oluyor
Rezidanslar son yılların en trend konut modellerinden biri. Önce, Maslak, Levent ve Şişli Bomonti gibi kentin merkezi alanlarına inşa edilen rezidanslarıın sunduğu yaşam biçimi paralelinde talep görmesi, pek çok firmanın da merkeze daha uzak yerleşim alanlarında rezidans projeleri geliştirmelerini beraberinde getirdi.
Kentin merkezi alanlarında inşa edilen projelerin aksine daha mütevazi fiyatlarıyla dikkat çeken bu projelerin ana merkezi Beylikdüzü oldu. Şimdi bu bölgeye Güneşli de eklenecekmiş gibi görünüyor.
Bölgede proje geliştiren isimlerden biri olan Mar-Yapı Şirket Sözcüsü Selahattin Seslioğlu, Güneşli'yi İstanbul'da ucuz rezidansın merkezi haline getirmeye kararlı olduklarını söyledi. Bu yılın ilk yarısında Güneşli'de 3 rezidans projesine birden başlayacaklarını bildiren Seslioğlu, bu projeleri, Güneş Konakları, Güneşli Residence ve Güneşli Kule olarak bildirdi.
Seslioğlu, Güneşli planları hakkında şöyle konuştu:  "Güneşli, havaalanına yakınlığı kadar Basın Ekspres Yolu'na komşu olması nedeniyle de son derece önemli bir konumda. Üstelik, en önemli merkezi iş alanlarından biri olan Basın Ekspres Yolu'na da komşu. Bu yüzden Güneşli'yi seçtik. Bölgeyi, gerçekleştireceğimiz projelerle ucuz rezidansın merkezi haline getireceğiz" diye konuştu.

En ucuz rezidans 98 bin TL
İlk projeleri olan Güneş Konakları'nı bu ay sonunda satışa çıkaracaklarını ifade eden Seslioğlu, 17 bin metrekare arsa üzerinde 344 konut inşa edecekleri projede fiyatları 98 bin TL ile 345 bin TL arasında belirlediklerini bildirdi. İkinci projeleri olan Güneşli Residence'nin 22 ve 25 katlı iki kule olarak tasarladıklarını dile getiren Selahattin Seslioğlu, haziran ayında satışa başlayacakları projedeki fiyatlamayı da yine ucuz bir seviyede tutacaklarını kaydetti. Seslioğlu, bu projenin 550 rezidans ve işyerinden oluşacağını belirtti.
Üçüncü projeye ise Varan Turizm'den satın aldıkları arsa üzerinde hayat vereceklerini belirten Seslioğlu, Güneşli Kuleler isimli  projenin ödüllü olduğunu kaydetti.
Seslioğlu, Güneşli Konakları'ndan 45 milyon dolar, Güneşli Residence'den 180 milyon dolar ve Güneşli Kuleler'den ise 75 milyon dolar olmak üzere toplamda 300 milyon dolar ciro hedeflediklerini belirtti.

`DAHA FAZLA PROJE YAPACAĞIZ'
Basın Ekspres Yolu'nun geleceğine inandıklarını belirten Selahattin Seslioğlu, gelecekte en önemli ofis ve iş merkezlerinden birisi olacağına inandıkları bu alanda yeni arsa arayışlarının sürdüklerini kaydetti.
Seslioğlu, "Bu alanda daha fazla proje yapmak istiyoruz. Yapacağımız projeleri satabilmek için yatırımcılara, bizden ev veya ofis alanlara kazandırmamız gerekiyor. Bunun için en önemli prensibimiz fiyatları düşük tutatarak müşterilere kazandırmak olacak" dedi.
Tebernüş KİREÇCİ


Geri Dön