25 / 04 / 2024

Maradona'nın serveti açıklandı! İşler karıştı!

Maradona'nın serveti açıklandı! İşler karıştı!

Maradona geçtiğimiz hafta 60 yaşında hayata veda ettiğinde arkasında hayatının karmaşıklığını ve dönem dönem yaşadığı sıkıntıları da yansıtan bir miras bıraktı. İşte Maradona'nın serveti...



Ünlü futbolu Maradona geçtiğimiz hafta 60 yaşında hayata veda ettiğinde arkasında hayatının karmaşıklığını ve dönem dönem yaşadığı sıkıntıları da yansıtan bir miras bıraktı. Hürriyet'te yer alan habere göre, Maradona'nın ölümünden bu yana servetinin boyutları, mirasçılarının kim olduğu ve nasıl bir pay alacakları merak ediliyor.

EN AZ 8 ÇOCUK 


Her şeyden önce başarılı futbolcunun geniş bir ailesi vardı. Onlarca yıl boyunca en az 6 farklı kadınla yaşadığı ilişkilerden yine en az 8 çocuğu olduğu bilinenler arasında. Normal olarak mirasının bu 8 çocuğu arasında eşit olarak dağıtılması bekleniyor.

VASİYETİ VAR MI YOK MU 


Fakat henüz ünlü futbolcu Maradona'nın bir vasiyeti olup olmadığı henüz açıklanmış değil ve Arjantinli hukukçular ve gazeteciler miras paylaşımının çok kolay olmayacağı görüşünde. Beklenen, daha ziyade aile anlaşmazlıkları, DNA testleri ve henüz kanıtlanmamış olan babalık iddiaları da dahil konularla uzadıkça uzayacak hukuk süreçleri.

İşin diğer boyutunu ise Maradona'nın servetinin gerçek boyutlarının da  belirlenmesi oluşturacak. Arjantin'in başkenti Buenos Aires'deki bir hukuk firmasından Elias Kier Joffe BBC'ye "Miras süreci tahminimce tam bir kaos olacak ve halledilmesinin uzun süreceğini düşünüyorum" diye konuştu.

6 ÇOCUĞUNU KABULLENDİ 


Maradona renkli yaşamı boyunca bir çok babalık iddiasıyla da yüzleşti. Kızlarından biri bir zamanlar şaka yollu eski futbolcunun çocuklarıyla neredeyse bir futbol takımı kurabileceğini belirtmişti. Maradona yıllarca, 2003 yılında 20 yıllık evlilikten sonra boşandığı eski eşi Claudia Villafane'den doğan 31 yaşındaki Gianinna ve 33 yaşındaki Dalma dışında çocuğu olmadığını öne sürdü. Ancak zamanla 6 çocuğunun daha babalığını kabullendi.

2010'lu senelerin ortalarında, ilişkisi olan kadınların mahkemeye taşıdığı süreçler sonunda Maradona 34 yaşındaki Diego Junior ve 24 yaşındaki Jana'nın babası olduğunu kabul etti.

2016'da ise üç yıl önce doğan ve şu anda 7 yaşında olan ikinci oğlu Diego Fernando'nun babası olduğunu mahkemeye gitmeden açıkladı.

2019'da sürpriz bir gelişme oldu ve Maradona'nın avukatı eski futbolcunun, 2000'li yıllarda kokain bağımlılığının tedavisi için bir süre kaldığı Küba'da doğan üç çocuğunun babalığını kabul ettiğini belirtti.

İKİ ÇOCUK DAHA VAR 


Maradona'nın resmen kabul ettiği 8 çocuğu bunlar ancak Maradona'nın babaları olduğuna inanan en az iki kişi daha var. Arjantinli 19 yaşındaki Santiago Lara ve 23 yaşındaki Magali Gil onun çocukları olduklarını ve bunu kanıtlamak için yasal yollara başvuracaklarını söylüyorlar. Kanıtlanabildiği takdirde onlar da Maradona'nın mirasından bir pay alacak.

Gerçekten de Santiago Lara'nın avukatı şimdiden Maradona'nın mezarının açılarak DNA örneğinin alınması için mahkemeye başvuru yaptı bile. Fakat Lara ve Gil Maradona'nın çocukları olduklarını kanıtlayabilse bile mirastan nasıl bir pay alacakları net değil.

İŞTE MARADONA'NIN SERVETİ 


Maradona'nın serveti konusunda kapsamlı bir döküm yapılmadı. Ama bazı tahmini çalışmalar da yapılıyor. Medyadaki tahminlerde iki tür ölçüm ön plana  çıkıyor. İlk grup tahminler Maradona'nın spor arabalarından, kıymetli taşınır ve taşınmaz varlıkları üzerinden bir hesaplamalara dayanıyor. Arjantin medyası bu hesaplamalara göre efsane futbolcunun servetinin 75 milyon dolar ile 100 milyon dolar arasında olduğunu söylüyor.

BİLİNEN VARLIKLARI 
Maradona'nın bilinen varlıkları arasında şunlar var:
Arjantin'de en az beş mülk

Bir Rolls Royce Ghost (360bin dolar) ve bir BMW i8 (175bin dolar) otomobil

Belarus ziyaretinde ona hediye edilen bir Hunter Overcomer amfibik araç

360bin dolar değerinde pırlanta bir yüzük

Konami'nin Pro Evolution Soccer video oyununda Maradona'ya benzer bir karakteri kullanma izni veren kontrat

Celebrity Net Worth internet sitesi Maradona'nın futbol hayatı boyunca oyuncu ve menajer olarak onlarca milyon dolarlık maaş ve ikramiye aldığını yazıyor.


Geri Dön