25 / 04 / 2024

 Mardan Palace Hotel Rixos Oteller Grubu’na geçti mi?

 Mardan Palace Hotel Rixos Oteller Grubu’na geçti mi?

Antalya Kundu turizm bölgesinde 2009 yılında Azeri asıllı Rus işadamı Telman İsmailov tarafından 1.4 milyar dolar bedelle hizmete açılan dünyanın en lüks oteli seçilen Mardan Palace Hotel’in Rixos Oteller Grubu’na geçişiyle ilgili süreç tamamlanamadı.



Hürriyet'ten Salim Uzun'un haberine göre;  2009 yılında Azeri asıllı Rus işadamı Telman İsmailov tarafından 1.4 milyar dolar bedelle hizmete açılan dünyanın en lüks oteli seçilen Mardan Palace Hotel’in Rixos Oteller Grubu’na geçişiyle ilgili süreç bitti. 
 


SONUÇ ALAMADIK

Hacizlik olan ve Halk Bankası’na satılan otelle ilgili görüşmelerin sonuca ulaştırılamadığını kaydeden Rixos Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, “Maalesef masadan sonuç alamadan kalktık. Umarım bu tesis bir an önce Antalya’ya, Türkiye’ye yeniden kazandırılır” dedi.
 

 Mardan Palace Hotel Rixos Oteller Grubu’na geçti mi?

 

ÜNLÜ İSİMLER

23 Mayıs 2009 tarihinde hizmete açılan Mardan Palace Avrupa’nın 5 yıldızlı en lüks otelidir. Mardan Palace Oteli açılışı için dünyaca ünlü isimler Türkiye'ye geldi. Açılış için Antalya'ya gelen ünlüler arasında Mariah Carey, Richard Gere, Sharon Stone, Monica Belluci, Tom Jones ve Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev yer aldı.


TOPLAM 560 ODA

Otel önündeki plaj için Mısır'dan ayakları yakmayan ve ıslak ayağa yapışmayan 9 bin ton altın rengi kum getirilmişti. Mardan Palace 2 Royal Suite, 4 Presidential Suite, 38 Executive Suite, 271 Superior Oda, 62 Premium Oda, 16 Dolmabahçe Deluxe Oda, her biri bünyesinde özel tasarımlı Türk Hamamı bulunduran 38 Grand Hammam Oda, 41 Grand Deluxe Dubleks, 44 Garden Suite, 5 VIP Villa, 3 Grand Junior Suite ve 41 Junior Suite olmak üzere farklı konseptlerde toplam 560 odaya sahip.
 


Geri Dön