16 / 04 / 2024

Mardin’de tarihi çarşıların yenilenmesi için ilk imzalar atıldı!

Mardin’de tarihi çarşıların yenilenmesi için ilk imzalar atıldı!

Dicle Kalkınma Ajansı ve Mardin Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile kentte bulunan tarihi çarşılar, tarihi dokuya uygun restore edilerek turizme kazandırılacak. 



Dicle Kalkınma Ajansının desteklediği ve Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülecek olan Mardin Tarihi Çarşıların Canlandırılması Projesinde ilk imzalar atıldı.

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre Mardin'in kentsel sit alanı olan tarihi yerleşim yerinde bulunan ve canlılığını yitirmiş olan geleneksel çarşılar rehabilite edilerek cephelerinin iyileştirilmesi ve fonksiyon kazandırılarak yenilenmesi için Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman ve DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ 10 milyonluk dev yatırımın imzaları atıldı. 

Törende açıklamalar yapan Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mustafa Yaman DİKA tarafından ekip çalışması yapılarak ilin gelişmesi ve yatırımın önünün açılması için büyük emek sarf edildiğini söyledi. Yaman, "Şimdi sanayi bakanlığımızın bünyesinde olan ajanslarımız ve başkanlık idaresi aynı şekilde çalışmalara destek veriyor. Destekler ile büyükşehir belediyelerimize ve ilçe belediyelerimize bundan sonra da yatırımlar devam edecek. Mardin'i sadece Mardinliler için değil bölge için ülkemiz için bütün dünyada merak edenler için yaşanabilir iyi bir şehir, olması için elimizden geleni yapacağız" dedi.


Geri Dön