25 / 04 / 2024

MarkAntalya AVM'nin satış ihalesi 5 Haziran'da!

MarkAntalya AVM'nin satış ihalesi 5 Haziran'da!

TMSF, MarkAntalya AVM'yi 1,3 milyar lira muhammen bedelle satışa çıkardı. MarkAntalya AVM'nin satış ihalesi 5 Haziran'da yapılacak.



Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Antalya Muratpaşada yer alan MarkAntalya AVM'yi satışa çıkardı. AVM'nin muhammen bedeli  1,3 milyar lira olarak açıklanmıştı. 

TMSF, MarkAntalya AVM'ye 5 Ekim 2016'da kayyum olarak atanmıştı. Fon, 5 Ekim 2016'da kayyum olarak atandığı MarkAntalya AVM Ticari ve İktisadi Bütünlüğü'nün oluşturulmasına ve satışına karar verilmişti. İhalede, kapalı zarf ve açık artırma usulleri birlikte uygulanacak. 

MarkAntalya 2013 yılının Ağustos ayında hizmete alınmıştı. 28 adet bağımsız birimden meydana gelen MarkAntalya AVM'de 55 bin metrekare kiralanabilir alan, sinema, spor salonu, modern çocuk eğlence merkezi, iki bin 600 araç kapasiteli otopark, geniş teras alanları, zengin restoran alanları bulunuyor. 

Yeni Gimat Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) MarkAntalya AVM'nin satış ihalesi hakkında açıklama yaptı. 

KAP Açıklaması:
Şirketimiz Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu tarafından 08.05.2018 tarihli Resmi Gazete'de satış ilanı yayınlanan MarkAntalya AVM Ticari ve İktisadi Bütünlüğünün satış şartlarının değerlendirilmesi amacıyla ihale şartnamesinin satın alınmasına ve bilgi odasının kullanılmasına 08.05.2018 tarihinde karar vermiştir.
  
Sürecin Şirketimiz açısından belirsiz olması, Şirketimizin yasal hak ve menfaatlerinin korunması ve kesinleşmeyen bir süreç hakkında yatırımcıların yanıltılmaması amaçlarıyla Sermaye Piyasası Kurulu'nun Özel Durumlar Tebliği'nin (II-15.1) 6'ıncı maddesi kapsamında içsel bilginin açıklanmasının ertelenmesine karar verilmiştir.

Mevcut durumda Fon tarafından Şirketimize bilgi odası kullanımı ve tesis ziyareti için 21-22.05.2018 tarihlerine randevu verilmiştir. 05.06.2018 tarihinde yapılacak olan ihaleye katılıp katılmama hususu bilgi odasından elden edilen verilere göre bilahare değerlendirilecektir. 


Geri Dön