25 / 04 / 2024

Market alışverişlerini daha ekonomik hale getirecek 7 öneri

Market alışverişlerini daha ekonomik hale getirecek 7 öneri

Alışveriş merkezlerine, süpermarketlere bir kez girip kolay kolay çıkmayı başaramayanlardan mısınız? O zaman bu haberi dikkatlice okumanın tam vakti. İşte market alışverişlerini daha ekonomik hale getirecek 7 öneri...



Süpermarketlere girip bir daha çıkamayan alışveriş tutkunları için hazırlanan önerileri dikkate alanlar, ekonomik olarak biraz daha ferahlayabilirler. 


1. Hangi öğün için ne satın almak istediğinize emin olun

Alışverişe çıkmadan önce hangi öğünde ne tüketeceğinize önceden karar vermek ve buna göre alışveriş yapmak işinizi oldukça kolaylaştıracaktır. Örneğin diyet yapmak isteyen biri ihtiyacı olan yiyecekleri önceden kararlaştırırsa hiç başka reyonlara bakmadan, doğrudan alacaklarına yönelerek işlerini hızlıca halledebilir.

2. Alışveriş listesi yapın!

Alışverişe elinizde ihtiyacınız olan ürünlerin yazılı olduğu bir listeyle çıkmak işleri oldukça kolaylaştıracaktır. Bu sayede ne alacağınızı önceden bileceğiniz için onu mu alsam bunu alsam diye düşünmeden ve aslında hiç ihtiyacınızın olmayacağı bir ürünü satın almadan market alışverişini tamamlayabilirsiniz.

3. Gereksiz raflarda vakit kaybetmeyin

Hedefe odaklanın ve alışverişinizi ona göre yapın. Fazladan gezeceğiniz her bir reyon sizin için eksi bakiye anlamına gelebilir. Sebze alışverişi yaparken kendinizi bir anda çikolata reyonunda bulabilirsiniz. Bu da sizi çikolata satın almaya zorlar ve alışveriş listenizde olmayan ve aslında alınmaması gereken ürünleri de satın almış olursunuz.


Geri Dön