29 / 03 / 2024

Marmara Forum, İstanbul Modern'le sanat atölyeleri kurdu!

Marmara Forum, İstanbul Modern'le sanat atölyeleri kurdu!

Marmara Forum, ziyaretçilerinin 7-12 yaş grubundaki çocukları için İstanbul Modern Sanat Müzesi ile birlikte Yaz Sanat Atölyeleri etkinliği düzenliyor. Etkinlik 1 Ağustos9 Eylül 2011 tarihlerini kapsıyor



Marmara Forum, ziyaretçilerinin 7-12 yaş grubundaki çocukları için İstanbul Modern Sanat Müzesi ile birlikte Yaz Sanat Atölyeleri etkinliği düzenliyor. 1 Ağustosta başlayan ve 9 Eylül 2011 tarihlerine kadar devam edecek atölyeler, hafta içi 3 gün, 15,00 ve 16,00 arasında birer saatlik programlardan oluşuyor.

Minik ziyaretçilerine eğlenceli sanat etkinlikleri aracılığıyla yeni deneyimler sunmayı amaçlayan Marmara Forum, Çocuk Sokağı'nda düzenleyeceği birbirinden keyifli aktivitelerle çocukların zeka gelişimlerine de katkı sağlıyor.

Çocuklar için hazırlanan ve 1 Ağustos9 Eylül 2011 tarihlerini kapsayan yaz atölyelerinde, İstanbul Modern Sanat Müzesi tarafından gerçekleştirilecek olan sanat projeleri, haftalık programlar halinde, Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri uygulanacak. Her 3 güne katılarak atölye çalışmasını tamamlayan çocuklara sertifika veriliyor. 7-9 ve 10-12 yaş grubundaki çocuklar ayrı gruplar halinde atölyelere katılabiliyor. Program katılımı rezervasyon sistemi ile gerçekleşiyor. Etkinlik takvimi, çocukların birden fazla atölyeye katılabilmelerine olanak sağlayacak şekilde düzenleniyor.

Çocuklardan İstanbul Resmi
Çocukların yaşadıkları çevreyi; yolları, konutları, gezi alanlarıyla sanat çalışmalarına aktardıkları kolektif bir resim çalışması olan İstanbul Atölyesinde çocuklar, tuval üzerine büyük bir İstanbul resmi hazırlıyor. Sadece karşılaştıkları mekânlar değil çocukların yaşadıkları kent hakkındaki hayalleri de bu kolektif resimde bir araya geliyor. İlk atölye günü İstanbul hakkında konuşan ve yaşadıkları kentle ilgili fikirlerini, hayallerini ortak bir planda bir araya getiren çocuklar ikinci gün, eskizlerini tuval üzerine aktarıyor. Üçüncü gün ise resimlerini tamamlayan çocuklar, kendi yorumladıkları İstanbulun resmini sergiliyor. İstanbul Atölyesi ayrıca 8, 10 ve 12 Ağustosta da düzenlenecek.

Masal Kahramanları Hayat Buluyor
15, 17 ve 18 Ağustosta düzenlenecek Harikalar Diyarı Atölyesinde çocuklar, sevdikleri masallardan yola çıkarak heykel çalışmaları gerçekleştirecek. Masal kahramanlarının heykellerini bir araya getirerek sanatsal düzenlemeler yaratacaklar. İlk gün masallar ve kahramanlar üzerine konuşan ve ardından eskiz çalışmaları gerçekleştirecek olan çocuklar ikinci gün strafordan heykel çalışması yapacak. Heykellerini boyayan çocuklar, üçüncü gün sergilenmek üzere eserlerini yerleştirecek.

Çocukların Fantastik Dünyası
Bir tasarım nesnesini ortaya çıkartan dinamikleri incelemek ve geleceğe yön verebilecek tasarım fikirleri üretmenin mümkün olduğu Fantastik Tasarımlar Atölyesinde ise sınırsız hayal güçlerini özgürce kullanabilen çocuklar, yazılı ve görsel sanat çalışmalarıyla anlattıkları tasarım fikirlerini kendi tasarım kataloglarında toplayacak. 5, 7 ve 9 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek etkinliğin ilk gününde tasarım kavramları üzerine düşünüp, konuşulacak olan çocuklar ardından eskiz çalışması yapacaklar. İkinci gün tasarımların üç boyutlu modellerini hazırlayacak olan minikler son gün katalog çalışmasını tamamlayacaklar.


Program:

1. Grup 1-3-5- Ağustos           7-9 Yaş            İstanbul Atölyesi
2. Grup 8-10-12 Ağustos        10 - 12 Yaş      İstanbul Atölyesi
3. Grup 15-17-19 Ağustos      7-9 Yaş            Harikalar Diyarı Atölyesi
4. Grup 22-24-26 Ağustos      10-12 Yaş        Harikalar Diyarı Atölyesi
5. Grup 5-7-9 Eylül                 7-9 Yaş            Fantastik Tasarımlar Atölyesi


www.marmara-forum.com.tr
0 212 414 94 94


Geri Dön