26 / 04 / 2024

Marmara Metal, bu yıl 100 milyon TL'lik yatırım yaptı!

Marmara Metal, bu yıl 100 milyon TL'lik yatırım yaptı!

Genel Müdür Yardımcısı Nihat Öner, Türkiye, Ortadoğu ve Avrupa ülkelerinde alüminyum, demir, çelik ve döküm endüstrisine yönelik geniş bir yelpazede malzeme ve hammadde sağladıklarını ifade etti...



Türkiye, Ortadoğu ve Avrupa ülkelerinde alüminyum, demir, çelik ve döküm endüstrisine yönelik geniş bir yelpazede malzeme ve hammadde sağladıklarını ifade eden Genel Müdür Yardımcısı Nihat Öner, bu yıl 100 milyon TL'lik gayrimenkul, depo ve arazi yatırımı yaptıklarını bildirdi. Öner, yurtiçi ve yurtdışında müşteri odaklı stratejileri ile büyümeyi hedeflediklerini söyledi


Türkiye, Ortadoğu ve Avrupa ülkelerinde alüminyum, demir, çelik ve döküm endüstrisine yönelik geniş bir zincirde malzeme ve hammadde sağlayan Marmara Metal, bu yıl yatırıma ağırlık verdi. 2013 yılında 100 milyon TL yatırım yaptıklarını belirten Marmara Metal Genel Müdür Yardımcısı Nihat Öner, yaptıkları bu yatırımların gayrimenkul, depo, arazi yönünde olduğunu açıkladı.

Bu yıl sonunda cirolarımn geçen yıla oranla artış göstermesini beklediklerini söyleyen Öner, "Bu nedenledir ki 2014 ve takip eden yıllarda da Türkiye'nin gelişen ekonomisine paralel istikrarlı plan ve program belirleyerek yine mevcut projelerimizin ve iş alanlarımızın dışma çıkmayarak, ihracatta ve yurtiçi satışlarımızda müşteri odaklı stratejilerimizle büyümeyi hedef alıyoruz" dedi. Firma olarak alüminyum master alyajlar, flakslar, döküm boyaları, filtreler, döküm potaları, .gaz verme-alma ekipmanları, dökümhanelerde kullanılan teknik ölçüm cihazları, ferro alyajlar, demir dışı metaller, aşılayıcılar, pik demir, metaluıjik kok, grafit elektrot, karbon verici, refrakter ve diğer katkı maddeleri üzerine uzmanlaştıklarını anlatan Nihat Öner, "Ticaret faaliyetlerinin yanı sıra Marmara Metal, Türkiye'nin çeşidi yerlerinde krom cevheri, mangan cevheri, nikel cevheri, traverten ve bakır konsantresi madenlerine sahip olup yabancı ortaklı yatırım firmalarıyla projeler geliştirmektedir ve bunun haricinde de sahip olduğu endüstriyel bölgelerdeki arazüerde depolar kurmak ve kiralamak suretiyle de çeşitli yatırımlarda bulunmaktadır" dedi. Türkiye, Orta Doğu ve Avrupa ülkelerinde alüminyum, demir, çelik ve döküm endüstrisine yönelik geniş bir zincirde malzeme ve hammadde sağladıklarını ifade eden Nihat Öner, hammaddeleri ise başlıca Çin, Bağımsız Devletler Topluluğu, Hindistan, Güney Afrika, Brezilya ve Avrupa ülkelerinden temin ettiklerini bildirdi.

100 bin metrekare alanda hizmet veriyor

Firmalarının 1994 yılında kurulduğunun bilgisinin veren Öner, merkez ofislerinin İstanbul'da bulunduğunu söyleyerek, idari bina ve depoları ile 100 bin metrekare alanda hizmet verdiklerini belirtti. Öner, bu depoların metaluıji marketi görevi üstlendiğini ve kendilerine ait 40 adet kamyonu ile müşterilerine zamanında teslimat hizmeti sunduklarının altını çizerek; Ankara, Bursa, Konya ve İzmir'de de stok sahaları ve satış ofislerinin mevcut olduğunu söyledi.

Aluexpo Fuarı'na bu yıl katılacaklarını ifade eden Nihat Öner, firma olarak aluminyum sektörüne verdikleri desteği ve önemi her zaman vurguladıklarına değindi. Öner bu konuda şu bilgileri verdi: "Aluexpo Fuarı'ndan beklentimiz, tüm müşterilerimizle olan yakın ilişkilerimizi fuar esnasmda da diyaloglar ile sürdürüp, 2014 yılına dair beklentiler ve planlar üzerinde görüşmeler yaparak, önümüzdeki yıllara dair yeni bağlantılarımızı ve tedarik stratejilerimizi buradan rçalacağımız bilgiler doğrultusunda belirlemek ve sektörün yurtiçi ve yurtdışında lider tedarikçisi olarak kalmaya devam etmektir."

Fuarda birçok ürünle yer alacak Genel Müdür Yardımcısı Nihat Öner, Aluexpo Fuarı'nda yolluk sistemleri, alüminyum döküm ekipmanları, AlTiBor, mangan tablet, döküm filtreleri, potalar, flaks ve boyalarla yer alacaklarını söyledi.


Dünya Özel Ek

Geri Dön