27 / 04 / 2024

Marmara Park AVM'nin değeri resmen belli oldu! Marmara Park AVM'nin piyasa değerinde büyük şok! 

Marmara Park AVM'nin değeri resmen belli oldu! Marmara Park AVM'nin piyasa değerinde büyük şok! 

2012'de Esenyurt'ta açılan ve merkezi konumuyla dikkat çeken Marmara Park AVM'nin 2022 yılsonu değeri belli oldu. Marmara Park AVM'nin piyasa değerinde büyük şok! İşte o rakam...



AVM sektörü, Türkiye'de perakendenin gelişim göstermesiyle beraber büyümesine hız kattı. 

2022 yarıyılı itibarıyla Türkiye’deki mevcut alışveriş merkezi arzı 448 adet alışveriş merkezinde yaklaşık 14 milyon metrekare seviyesine yükseldi. Yılın ilk yarısında toplam 120 bin metrekare kiralanabilir alanın olduğu 5 AVM açıldı ve  perakende pazarına giriş yaptı. 

2024 yılı sonu itibarıyla tamamlanması planlanan projeler ile beraber Türkiye genelinde toplam arzın 14,8 milyon metrekare seviyesini geçmesi öngörülüyor. Organize perakende yoğunluğu ülke genelinde 1.000 kişi başına 164 metrekare kiralanabilir alan olarak belirlenirken, İstanbul 329 metrekare ile ülke ortalamasının iki katı üzerinde perakende yoğunluğunu elinde bulunduruyor.  Ankara  ise 288 metrekare  perakende yoğunluğu ile öne çıkan
şehirlerden oldu.  

Marmara Park AVM nin değeri resmen belli oldu! Marmara Park AVM nin piyasa değerinde büyük şok! 

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) Marmara Park AVM 2022 değerleme raporunu yayınladı. 

Marmara Park AVM, İstanbul ili, Esenyurt ilçesi, Yakuplu Mahallesi, 21 ada 110 parselde konumlanıyor. 21 ada 102 ve 103 parsel numaralı taşınmazlar ise boş durumda olup, AVM’ye girişi sağlayan yol üzerinde yer alıyor. 

Peki Marmara Park AVM 2022 yılı değeri ne kadar oldu? Marmara Park AVM'nin piyasa değerinde büyük şok! İşte o rakam...


Geri Dön