27 / 04 / 2024

Marmara Siegener, Çorlu'da yeni tesis kurmaya hazırlanıyor!

Marmara Siegener, Çorlu'da yeni tesis kurmaya hazırlanıyor!

Bünyamin Halaç, 2014 yılında Çorlu'da bir tesis yatırımı planladıklarını belirterek, "Kuracağımız tesis yıllık 50 bin ton kapasiteli olacak. Bu bölgedeki tesisimizle Avrupa'ya açılma planlarımızı desteklemiş olacağız" dedi..



Dilovası İMES Organize Sanayi Bölgesi'nde Türkiye'nin en büyük galvaniz tesislerinden birine sahip olan Marmara Siegener Galvaniz, 2014 yılında yeni bir tesis yatırımı planlıyor. Marmara Siegener Galvaniz Satış ve Pazarlama Koordinatörü Bünyamin Halaç, firmalarının 2004 yılında Marmara Galvaniz adıyla kurulduğunu belirterek, "2008 yılında Alman Siegener Verzinkerei Holding GmbH ortaklığıyla Marmara Siegener Galvaniz ismini aldık" diye konuştu. Ortaklıktan aldıkları güçle Türkiye'nin en büyük sıcak daldırma galvaniz havuzlarından birini 2011 yılı sonunda kurduklarını kaydeden Halaç, "2014 yılında da Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde 50 bin ton/yıl kapasiteli yeni bir tesis daha inşa edeceğiz" bilgisini verdi. 

Bu tesisle birlikte lojistik anlamda ciddi avantajlar elde edeceklerini ifade eden Halaç, İzmit ve Dilovası'ndaki tesislerimizden sonra bu üçüncü tesis ile Avrupa'ya açılma planlarını desteklemiş olacaklarım kaydetti. Bünyamin Halaç, 'Türkiye'nin Avrupa yakası özellikle son dönemde alman yatırım kararlarıyla sadece Türkiye'nin değil Avrupa'nın da ilgisini çekiyor. Bu bölgedeki tesisimizle Avrupa'ya açılma planlarımızı desteklemiş olacağız" açıklamasını yaptı. 


Yıllık kapasitesi 100 bin ton Düovası'ndaki tesisin devreye girmesiyle kapasitelerinde ciddi oranda artışların yaşandığını kaydeden Bünyamin Halaç, 2011 yılında yüzde 35 oranında büyüdüklerini, 2012 yılında ise bu rakamın ikiye katlandığını ileri sürdü. Halaç, şu anda toplamda 100 bin ton/yıl kapasiteye sahip olduklarını kaydetti. Elektrik, inşaat, yapısal çelik, ulaştırma ve otomotiv hizmet verdikleri sektörlerin başmda geldiğini dile getiren Halaç, referanstan hakkında ise şunları söyledi:" Formula 1 tribünlerinin çelik konstrüksiyonlarımn ve Galatasaray Spor Kulübü'nün Türk Telekom Arena Stadı'nın galvanizleme işlerim yaptık. Ayrıca ülkemizde gittikçe yaygınlaşan pek çok altyapı-üst yapı, köprü, üst geçit, endüstriyel yapı, şehir mobilyaları ve bunlara benzer pek çok projenin galvanizleme işlerini yapıyoruz." "Irak galvaniz için ciddi bir pazar oldu" Marmara Siegener Galvaniz olarak temel prensiplerinin pastadan alınan payın artırılması değil pastanın büyütülmesi olduğunu kaydeden Bünyamin Halaç, "Sektörün 2013 yılı ilk dokuz ayı, ülke ekonomimizin genel seyriyle paralel üerledi. 2012 yılındaki ekonomik büyümenin 2.2'de kalması 2013'e de temkinli politikalarla girilmesini gerektirdi. Tüm sektörlerde görünen bu temkinlüik hah dış ekonomik gelişmelerin yavaş seyretmesi sonucu olumsuz etkisini 2013'ün ilk aylarında da belli etti. Ama bizim sektörümüz açısından dış ülkelerle olan ekonomik sıkıntılar bir miktar avantaja dönüştü.


Genel amaçlarının Türkiye'deki galvaniz pazarını büyütmek olduğunu ifade eden Bünyamin Halaç, "Avrupalı yatırımcıları teşvik ederek imalatlarını Türkiye'ye kaydırmalarını sağlayacağız" diye konuştu. 

İç piyasada inşaat sektörünün ivmesini yitirmediğini kaydeden Halaç, "Kentsel dönüşümün belirginleşmeye başlaması, yeni yatırım teşviklerinin uygulanmaya başlanmış olması, altyapı ve üst yapı çalışmalarının, enerji ve karayolları projelerinin azalmadan devam etmesi, ülkemizdeki demir çelik imalatlarının artmasına sebep oldu" açıklamasını yaptı. Galvaniz sektörünün demirçelik ve metal sanayii ile yapısal çelik sektörünün alt segmenti olduğunu aktaran Halaç, "Sıcak daldırma galvaniz sektörü 2013 yılının ilk dokuz ayını beklentiler düzeyinde, fazla kayıp vermeden, özellikle sonbahara doğru yükseliş trendiyle geçirdi. Diğer komşu ülkelerde sıkıntılar olmasına rağmen galvaniz sektörü açısmdan Irak ciddi bir pazar oldu" dedi. 


"Yapı sektöründeki hareketlilik galvaniz sektörünü olumlu etkileyecek" diyen Halaç, önümüzdeki süreçte yeni pazarlar bulacaklarını ifade etti. Hedefledikleri sektörleri belirlediklerini söyleyen Bünyamin Halaç, "Grup firmalarımızdan da alacağımız sinerji ile dünya ölçeğinde işler yapacağız. Yeni yatırımımız bu anlamda çok önem taşıyor. Lokasyon olarak çok doğru bir yerdeyiz" dedi. Stratejik olarak genel amaçlarının Türkiye'deki galvaniz pazarını büyütmek olduğunu ifade eden Halaç, "Avrupalı yatırımcıları teşvik ederek imalatlarını Türkiye'ye kaydırmalarını sağlayacağız. Hedefimiz, Marmara Siegener Galvaniz'i dünyada ve Türkiye'de sektörde ük akla gelen firmalardan biri yapmak. 


Galvaniz sektöründeki mevcut pastanın büyütülmesi ve bu vesileyle galvanizleme bilincinin ortaya çıkartılarak ülke ekonomisine katkı sağlanmasını istiyoruz" diye konuştu.


Dünya Bölge


Geri Dön