19 / 04 / 2024

Marmaray sayesinde Çin'den Londra'ya kadar seyahat edilebilecek!

Marmaray sayesinde Çin'den Londra'ya kadar seyahat edilebilecek!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş Bağcılar Meydanı' nda katıldığı iftar yemeğinde birbirine entegre olan metro istasyonlarındaki fazla ödemelerin düzeltilmesi için bir çalışma yaptıklarını açıkladı...




İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Bağcılar Meydanı’nda 10 bin vatandaşla birlikte orucunu açtı. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı’nın ev sahipliğinde gerçekleşen iftardan önce vatandaşlarla sohbet eden ve sorunlarını dinleyen Başkan Kadir Topbaş, hatıra fotoğrafı isteklerini de geri çevirmedi.


İftarın ardından meydanı dolduran kalabalığa hitap eden Başkan Kadir Topbaş, 90’ların başında altyapısı olmayan, suyu akmayan ve çamurla hatırlanan ilçenin şimdi İstanbul’un parlayan yıldızı olduğunu söyledi. Bir ay önce Başbakan Erdoğan ile birlikte açtıkları Bağcılar-Başakşehir Metrosu ile ilçenin daha da değer kazandığını vurgulayan Kadir Topbaş, şöyle konuştu;


“Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu da Bağcılar’dan geçecek. Bu iki metroyla İstanbul’da istediğiniz noktaya raylı sistemle hızlı ve konforlu bir şekilde gidebileceksiniz. 29 Ekim’de açılışını yapacağımız  Marmaray  ile bağlandığında ise Çin’den Londra’ya kadar raylı sistemle seyahat etme imkanı sunacak. Şu anda İstanbul’daki metroları günlük toplam 2 milyona yakın kişi kullanıyor. Bu rakam 2016’da 7 milyona, 2019’da ise 11 milyona ulaşacak. Bu nasıl bir proje ve nasıl bir vizyon. İstediğiniz her yere sıkıntı çekmeden ulaşabileceksiniz.”


Birbirine entegre olan metro istasyonlarındaki fazla ödemelerin düzeltilmesi için de bir çalışma yaptıklarını müjdeleyen Başkan Topbaş, “Defalarca kart basmayacaksınız. İnsanlarımızın ödeyebileceği bir şekilde düzenleyeceğiz. İstanbul için ‘daha ne yapabiliriz ve insanlar daha çok mutlu olur’ diye hep bunun hesabını yapıyoruz” diye konuştu.



İBB


Geri Dön