24 / 04 / 2024

Marmaris Belediyesi kaçak yapılaşmayla ilgili çalışma başlattı!

Marmaris Belediyesi kaçak yapılaşmayla ilgili çalışma başlattı!

Marmaris Belediyesi, geçen 1 Temmuzdan bu yana ilçedeki kaçak yapılaşmayla ilgili çalışma başlattı. Mahalleye dönüşen köyleri de kapsayan denetimlerde imara aykırı olduğu tespit edilen yaklaşık 5 bine yakın bina için yıkım kararı verildi



Marmaris Belediyesi, geçen 1 Temmuzdan bu yana ilçedeki kaçak yapılaşmayla ilgili çalışma başlattı. Büyükşehir Yasası ile mahalleye dönüşen köyleri de kapsayan denetimlerde imara aykırı olduğu tespit edilen yaklaşık 5 bine yakın bina için yıkım kararı verildi. Bunu binalara toplam 15 milyon lira da para cezası kesildi. Türkiyede 'imar Planı' diye bir şeyin olmadığını belirten Marmaris Belediye Başkanı CHP'li Ali Acar, bunun işin başındaki üst düzey yetkililer, hukukçular tarafından bilindiğini. hatta İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin raporlarına yazdığına dikkati çekti. 


'MEMLEKET KİLİTLENİYOR

Marmaris'teki imara aykırı yapılaşmaya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başkan Acar şunları söyledi: "Türkiyede projeye ve imara aykırı yapılanma olabildiğince fazla. 

'Dünyanın hiçbir yerinde bu kadar uygunsuz imar olamaz' diye bilinmesine rağmen bir şikayet mekanizması, bir hesaplaşma aldı başını gidiyor. Bu durumda da memleket maalesef kilitleniyor. Bu bir yıllık süre içinde yüzlerce konut, işletme ve otellerin de içinde bulunduğu ne kadar şikayet konusu olan yer varsa hepsine işlem yapmak zorunda kaldık. Yıkım kararları çıkardık, para cezaları kestik."


 'YIKIM KARARI ALDIĞIMIZ ÇOK BUYUK TESİSLER VAR' 

Ceza kesilen ve yıkım kararı alınan 35 turistik tesis içerisinde çeyrek asırlık bir otelin de bulunduğunu vurgulayan Başkan Acar şöyle devam etti: "Bunca yıldır çalışan otelin, bilmem kaç santimlik imara aykırı durumu varmış. Bırakın Marmaris'i ülke genelinde tüm yapıları inceleyin mutlaka birkaç santim aykırılıklar çıkar. Ne yani şimdi biz bu birkaç santim için bu 25 yıllık oteli yıkmalı mıyız? Yazık günah değil mi? Ceza kestiğimiz ve yıkım kararı aldığımız çok ciddi büyük tesisler var. Ne yapacağımızı şaşırdık. Kaçak yapılaşmaya karşıyız tabii ki ama, bunlar önceden yapılmış binalar. Küçük küçük unsurlar nedeniyle bu tür yerleri mühürleyip, yıkım emri çıkartmak zorunda kaldık. Bu anlayışla, bu iş bu şekilde yürümez. Yeni yapılan otellerden, 5 yıldızlı olanlarına kadar çok sayıda otel mühürlendi ve ceza kesildi. Ne olacak şimdi? Sezon ortasında bunların oteli boşaltıp kapıya kilit mi asmaları gerekiyor?" 



Bizim Gazete


Geri Dön