18 / 04 / 2024

Marmaris'te yeşil alanlar imara mı açılıyor?

Marmaris'te yeşil alanlar imara mı açılıyor?

Cumhurbaşkanlığı saray inşası yapılacak olan Marmaris'in cennet koylarında ağaç kesiminin başladığı iddia edilerek suç duyurusunda bulunuldu. 



Marmaris'tr ormanlık alanlarda ağaç kesimleri yapılmaya başladı. Balan Dağı'nda bine yakın ağacın kesildiği 7 metre genişliğindeki yol için Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri ‘yangınlara karşı yol genişletme ve temizlik' açıklaması yapıldı. Sözcü'den Mustafa Sarıipek'in haberine göre; söz konusu ağaç kesimleri için Çamlı Mahallesi'nde yaşayan Mehmet Özkan savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Özkan şunları söyledi: “İşçiler ve yetkililer yol genişletme işi olduğunu söylediler. Bölgede yerleşim merkezi yok ki yolun neyi genişletiliyor? Kaldı ki yol genişliği 5 metre asfalt ile birlikte asfaltın her iki yanında da ayrıca birer metre genişlikle 7 metreye ulaşıyor. Bu alanda resmi kurumlar varken TIR'lar çok rahat gidip geliyordu. O zaman sıkıntı çekilmiyordu da şimdi mi çekiliyor?”

Marmaris te yeşil alanlar imara mı açılıyor?

Boşaltılan tesislerin bulunduğu alan ile o bölgeye kadar olan 9,8 kilometrelik ulaşım boyunca Marmaris Körfezi ve arkasındaki açık deniz, Rodos Adası ve diğer yandan da Gökova Körfezi'ni izlemek mümkün. Daha önce temizlik yapılmayan bölgede ağaç kesimi yapılması bölge halkını kuşkulandı. 

Bölge orman müdürlüğü yetkilileri ise ormana zarar verilmesinin söz konusu olmadığını öne söyleyerek şu açıklamayı yaptı: Bu çalışmaları biz mümkün mertebe kışın yapıyoruz. Sadece orası değil Marmaris'te 40-50 kilometrelik bütün orman alanlarında yapıyoruz. Milli Park olan yerler için izin alarak çalıştık. Her şey yasal ve envantere işlendi. Yangınlara karşı bir seyreltme çalışması da var.

Marmaris ve Datça'da imara aykırı binalar yıkılıyor!


Geri Dön