26 / 04 / 2024

Marmaris'te yıkım için gelen ekibi görenler ağladı!

Marmaris'te yıkım için gelen ekibi görenler ağladı!

Muğla'nın Marmaris ilçesinin turistlik mahallesi Söğüt'te kaçak yapıları yıkmak için bölgeye gelen ekipler işlem yapmadan mahalleden ayrıldı.



Muğla'nın Marmaris ilçesinin turistlik mahallesi Söğüt'te kaçak yapıları yıkmak için gelen ekipler işlem yapmadan mahalleden ayrıldı ve kepçeleri gören bazı mahalleli sinir krizi geçirip, gözyaşı döktü.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından kontrolsüz yapılaşma amacıyla tepkiler gelmesiyle 20 Ağustos'ta Muğla'ya gelip, incelemelerde bulundu.  Beyaz Gazete'de yer alan habere göre; denetimler ve belediyelerin çalışmalarının ardından bölgede, imar planına aykırılıklarının yer aldığı incelenen birçok projede inşaatlara ara veridli. Daha sonra sırayla bu yapıların yıkılmasına başlandı. Marmaris'te yıkılmasına karar verilen 550 yapı için ekipler, bugün çalışmalar gerçekleştirdi. Marmaris'in dünyaca ünlü turistlik mahallesi olan Söğüt'te bugün yıkılacak 4 yapı için gelen ekipler, herhangi bir işleme başlamadı. Yıkılacağı açıklanan yapılardan 3'ü için, Muğla İdare Mahkemesi'nden yürütmeyi durdurma kararı alınan, bu nedenle yıkımın yapılamadığı açıklandı. Yıkılması amaçlanan 4'üncü yapıda ise, 2 katlı binanın kaçak olan üst katının yıkımının iş makinesiyle yapılması durumunda alt kata zarar verebileceği, elle yapılmasının daha uygun olduğunun belirlenmesiyle yarına ertelendi. Ekipler, yıkım çalışmalarına başlamadan mahalleden ayrıldı. Diğer yandan yıkım öncesinde yaklaşık 100 kişilik jandarma ekibi, bölgede güvenlik önlemi aldı. TIR üzerinde kepçenin mahalleye girdiğini gören bazı kişiler sinir krizi geçirip, gözyaşı döktü.

NEDEN YIKILIYOR?

13'ü kırsal olmak amacıyla toplam 25 mahallesi yer alan Marmaris'te, imara aykırı yapıların ağırlıklı olduğu alanlar arasında arkası orman, önü deniz olan alanların başında bulunuyor. Ünlü Şelalesi, Kızkumu ve tarihi yerlerin yer aldığı Selimiye, Orhaniye, Söğüt, Turgut, Bozburun, Karacasöğüt, Çamlı ile Taşlıca mahallelerinde, imara uygun olmayan yapıların birçoğu ahşap ile yüzer plastik iskelelerden meydana geliyor. 550 yapı, turistik kırsal mahallelerde bulunurken, Marmaris'in merkezinde imara aykırı yapının olmaması dikkat çekiyor.


Geri Dön