16 / 04 / 2024

Mars Gayrimenkul 2021'de 55 bin konut satışı hedefliyor!

Mars Gayrimenkul 2021'de 55 bin konut satışı hedefliyor!

Gayrimenkul sektörünün önemli temsilcilerinden Mars Investment, bu yıl minimum 500 milyon TL'lik konut satışı hedefliyor. Şirketin genel müdürü Hakan Bucak, sektörün 55 bin konut satışıyla 10 milyar dolar ciroya ulaşacağını öngörüyor.



Gayrimenkul sektöründe yabancı yatırımcıların Türkiye'deki yatırımlarına yön veren Mars Investment, uluslararası satış ve pazarlama, proje geliştirme, pazarlama ve iş geliştirme danışmanlığı gibi konularda hizmetler veriyor.  Ekonomist Dergisi’nde yer alan habere göre; 2021'de İstanbul'un 11 bölgesindeki 10 projesi içinden minimum 500 milyon TL'lik satış hedeflediklerini söyleyen Mars Investment Genel Müdürü Hakan Bucak, "Şu anda Çin tatile girdi. Oradan ciddi satış beklentimiz var. Ancak konuttan çok sanayi ve üretime yönelik alım yapmalarını bekliyoruz. Çinlilerin bu yıl 1 milyar doların üzerinde alım yapacağını tahmin ediyoruz" diyor. Bucak, mart ayında da Nevruz nedeniyle İran'dan alım beklediklerini ifade ederek, "Pandemi nedeniyle geçen yıl gelemeyen İran'a 5 bine yakın konut satışı hedefliyoruz" diye konuşuyor.

Mars Gayrimenkul 2021 de 55 bin konut satışı hedefliyor!

Hakan Bucak ayrıca, geçen yıl 41 bin konut ve 7 milyar dolarlık satış gerçekleştiren sektörün bu yıl seyahat yasakları kalkarsa yaklaşık 55 bin konut satışı ile 10 milyar dolara yakın ciroya ulaşacağını öngörüyor.

MÜSLÜMANLAR GELECEK 

Bugün 184 ülkeden talep gören Türkiye'ye son dönemde özellikle Çin, İran, Afganistan, Azerbaycan, Rusya, Malezya, Singapur, Pakistan, Bangladeş ve Hindistan'ın ilgisi artmış durumda. AB ülkelerinde de hareketlenme var. Fransa, Almanya, Portekiz ve İspanya'dan yatırımcılar daire almaya başladı. Bu yıldan itibaren özellikle Müslümanlardan yoğun talep beklediklerini söyleyen Hakan Bucak, şunları ekliyor: "Bu yıl Pakistan'ı çok konuşacağız. AB ve ABD'de yaşayan Müslümanlar alım yapacak. Farklı ülkelerde yaşayan emekli Müslümanlar da gelecek. Emekli göçü bekliyorum. Çünkü 4 bin dolar emekli maaşı ile Türkiye'de çok rahat yaşayacaklarını biliyorlar."

 Mars Gayrimenkul 2021 de 55 bin konut satışı hedefliyor!

BITCOIN İLE ALIM YAPILIYOR 

Şu an dünyada uluslararası finans sektöründe para yollarken her şey soruluyor, sorgulanıyor. Bankalar sermaye hareketini engelleyici hareketler yapıyorlar. Örneğin Bagladeş ve Çin, 50 bin doların üzerindeki paranın ülkesinden çıkışına izin vermiyor. Bu nedenle Türkiye'ye yapılan yatırımlarda da uluslararası para transferi sıkıntısı yaşanıyor. Bu nedenle yatırımcıların Bitcoin'e yöneldiğini belirten Hakan Bucak, bugün 1 trilyon dolarlık hacme ulaşan kripto para biriminin gayrimenkul sektöründe de kullanıldığını söylüyor. Ancak Bitcoin ile konut satışının henüz yasal olmadığını belirten Bucak, "Önce gayrimenkul talebi alıyoruz. Yabancı yatırımcılar Kapalı Çarşı'da Bitcoin alım-satım işi yapan şirketlerle bağlantıya geçiyor. Parayı nakde çevirip açtıkları banka hesabından Türkiye'de gayrimenkul alımı yapıyorlar. Türkiye'ye gelen gayrimenkul yatırımlarının yüzde 5 -10'u Bitcoin yoluyla alım yapıyor. Çinli yatırımcılarla birlikte kripto para ile alımlar artacak."

Türkiye'nin potansiyeli yüksek  

7 milyar dolarlık hacme sahip olan gayrimenkul sektörünün çok rahat 15 - 20 milyar dolarlara ulaşabilecek potansiyele sahip olduğuna vurgu yapan Hakan Bucak, şöyle devam ediyor: "Dubai gibi küçücük bir ülke yıllık 12 - 13 milyar dolar yatırım alıyor. Londra tek şehir 40 - 50 milyar pound yatırım alıyor. İstanbul, İzmir, Muğla gibi şehirlerimiz var ve bunlar için 7 milyar dolar çok düşük bir rakam. Güvenli alım sistemlerinin geliştirilmesi lazım."
 

En doğru yatırım aracı gayrimenkul olacak!


Geri Dön