28 / 03 / 2024

Mart 2017 kira artış oranları yarın açıklanacak!

Mart 2017 kira artış oranları yarın açıklanacak!

Mart ayında kira sözleşmesi yenilenen kiracılara ne kadar zam yapılacağı TÜİK tarafından açıklanacak ÜFE oranları ile belli olacak. Kira ÜFE oranları yarın açıklanacak..



Kiracılık düzenlemelerine göre, meskendeki kiracıya ÜFE oranlarına göre, işyerindeki kiracıya "istenilen" oranda senelik artış yapılabiliyor.


Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ ÜFE), belirli bir referans döneminde ülke ekonomisinde üretimi yapılan ve yurt içine satışa konu olan ürünlerin üretici fiyatlarını zaman içinde karşılaştırarak fiyat değişimlerini ölçen fiyat endeksi olarak tanımlanıyor.


ÜFE'ye ait 4 farklı oran bulunuyor. Kanunda bunlardan hangisinin kullanılacağının belirsiz olmasına karşın Yargıtay "on iki aylık" oranların kullanılması gerektiği yönünde karar aldı.


Söz konusu ÜFE oranlarını her ay TÜİK açıklıyor. Geçtiğimiz ay açıklanan verilere göre,  Yurt içi üretici fiyat endeksi aylık yüzde 3,98 arttı. Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE), 2017 yılı Ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 3,98, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 3,98, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 13,69 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 4,96 artış gösterdi.


Buna göre Şubat meskendeki kiracıya yüzde 4,96 oranında zam yapıldı. 


Kira sözleşmesi Mart ayında yenilenen kiracıların kira zammında kullanılacak oranlar TÜİK tarafından yarın açıklanacak.



Kira artış oranları Şubat 2017!


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön