25 / 04 / 2024

Mart ayı enflasyon rakamları ne zaman açıklanır? Nisan ayı kira artış oranı açıklandı mı?

Mart ayı enflasyon rakamları ne zaman açıklanır? Nisan ayı kira artış oranı açıklandı mı?

Nisan ayında açıklanması beklenen mart ayı enflasyon oranlarından önce enflasyon beklentisi açıklandı. TÜİK’in her ayın başında açıkladığı enflasyon rakamları, kira artış oranları ve memur maaş zammını da belirliyor. İşte enflasyon rakamlarına dair bilgiler…



Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanması beklenen mart ayı enflasyon rakamlarının ardından nisan ayı kira artış oranı ve memur maaş zammı hesaplaması yapılacak. Ev sahibi ve kiracıların da beklediği nisan ayı kira artış oranı, TÜİK tarafından açıklanacak enflasyon rakamlarıyla ortaya çıkacak.

ENFLASYON RAKAMLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

TÜİK, her ayın 3’ünde enflasyon rakamlarını paylaşıyor. 3 Nisan Pazar gününe denk geldiği için TÜİK’in enflasyon rakamlarını 4 Nisan’da açıklaması bekleniyor.  

Mart ayı enflasyon rakamları ne zaman açıklanır? Nisan ayı kira artış oranı açıklandı mı?

MART AYI ENFLASYON BEKLENTİSİ 

Finansal sektör ve reel sektör temsilcileriyle profesyonellerden oluşan 50 katılımcı tarafından yanıtlanan 2022 yılı Mart ayı Piyasa Katılımcıları Anketi’nin ardından mart ayı enflasyon beklentisi ortaya çıktı.  


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön