19 / 04 / 2024

MASAK, 100 milyon TL'lik kripto paraya bloke koydu!

MASAK, 100 milyon TL'lik kripto paraya bloke koydu!

Mali Suçları Araştırma Kurulu tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi sürecinde toplamda 100 milyon TL'lik kripto para hesabına bloke koydu.



Sabah gazetesinden Hazal Ateş’in haberine göre Mali Suçları Araştırma Kurulu, terör finansmanlarında kullanılmış olduğunu bildirdiği kripto paralardan bir bölümünün Amerika’daki borsalara gönderilmeye çalışıldığını bildirdi.

Toplamda 100 milyon TL'lik kripto para bloke koyan Mali Suçları Araştırma Kurulu,  son zamanların gündem konusu ile ilgili bir rehber yayımlayarak, kara para ve terörün finansmanının konusunu meydana getirerek fonun takibi ile ilgili olarak yükümlü kuruluşlar arasına dahil edilen kripto para platformlarının uyacağı kuralları açıkladı.

MASAK, 100 milyon TL lik kripto paraya bloke koydu!

Hazırlanan bu rehberle, son zamanların gündem konuları arasında yer alan kripto varlık hizmet sağlayıcıları, sigorta, banka, noter gibi kuruluşlarla aynı yükümlülükler altına alındı. Yapılan bu düzenlemeyle FETÖ/PDY ve benzeri yapılanmaların kripto varlık piyasasındaki finans kaynağının kesilmesi hedefleniyor.

 

Bitcoin'e Elon Musk etkisi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön