19 / 04 / 2024

MASKİ’den TOKİ Konutları açıklaması!

MASKİ’den TOKİ Konutları açıklaması!

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Şehzadeler ilçesindeki Selimşahlar Mahallesi’nde yer alan TOKİ konutlarıyla ilgili açıklama yaptı.



Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, yerel bir televizyon kanalında ‘MASKİ yine sınıfta kaldı’ diye sunulan haberin detaylarıyla ilgili açıklama yaptı. Şehzadeler ilçesine bağlı Selimşahlar Mahallesi’nde inşa edilen  TOKİ  konutlarında ortaya çıkan atıkların uzaklaştırılması noktasında konutlara ait bir pompa sistemi olduğu bildirildi. Manisa Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, pompa sisteminin zaman zaman kötü kullanım sebebiyle sağlıklı çalışmadığının altını çizen MASKİ, yaşanan arızalara da sorumluluk alanlarının dışında olmasına rağmen müdahalede bulunduklarını söyledi. Kurum olarak TOKİ konutlarında bugüne kadar birçok kez çalışma yürüttüklerini dile getiren MASKİ, pompa sisteminin elektrik faturasının ödenmemesi sebebiyle de zaman zaman devre dışı kaldığını söyledi. Kötü kullanım ve elektrik faturası ödenmemesi nedeniyle pompanın çalışmadığı zamanlarda konutlardaki bodrum katlarında bu gibi manzaraların yaşandığını belirten MASKİ, söz konusu haber yayınlanmadan önce sorumluluk alanlarında olmamasına rağmen pompanın tamir edilmesi ile ilgili bir arıza kaydı oluşturduklarını söyledi.


Yönetmelikte her şey açık bir şekilde ifade ediliyor

Atıksuların Kanalizasyona Deşarj Yönetmeliğinin 18’inci maddesinde yer alan ifade şu şekilde:“Atıksu parsel bacası ile kanalizasyon şebekesi arasında kalan bağlantı kanalının bakım ve işletmesinden, mal sahibi, müteahhit veya apartman yöneticisi mesuldür. Mal sahibi, müteahhit veya apartman yöneticisi bağlantı kanalında meydana gelebilecek tıkanıklıkları açtırmakla mükelleftir. Ev bağlantısındaki tıkanıklığın kanal şebekesine atılmaması gereken atıklardan olduğu tespit edilirse mal sahibi, müteahhit veya apartman yöneticisi hakkında bu kanuna aykırı hareketten dolayı kanuni işlem yapılır.”


Sıkıntılar yine MASKİ’yle son bulacak


MASKİ Genel Müdürlüğü, 154 Mahalle Projesi ile daha önce kanalizasyon hattı yer almayanSelimşahlar Mahallesi’ne 14 kilometre kanalizasyon hattı döşedi. Terfi merkezi imalatının tamamlanması ile beraber faaliyete alınacak hat sayesinde TOKİ konutlarının evsel nitelikli atıksuları sağlıklı bir şekilde uzaklaştırılacak. Yapılacak çalışmalarla geçmişten günümüze gelen bir sıkıntı daha yine MASKİ’yle birlikte son bulacak.


Geri Dön