20 / 04 / 2024

Maslak Oto Sanayi arsasına gökdelen geliyor!

Maslak Oto Sanayi arsasına gökdelen geliyor!

Sarıyer Maslak’ta oto tamir atölyelerinin yer aldığı yaklaşık 7 dönümlük araziye gökdelen dikiliyor. 120 metrelik gökdelenin inşa edileceği parselde 37 yıldır içinde oto tamir atölyelerinin de bulunduğu 4 blok iş yeri vardı...



 

Sözcü gazetesinden Özlem Güvemli'nin haberine göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Maslak'ta etrafı plazalarla çevrili 1 ada 23 parsel numaralı 6 bin 840 metrekarelik arazi için plan değişikliğine gitti. Bakanlığın hazırladığı plan değişikliğinin açıklama raporunda parselin İstanbul'un prestijli plazalarının yükseldiği Maslak bölgesi Büyükdere Caddesi aksına yakın konumda olduğu bildirildi.

Maslak Oto Sanayi arsasına gökdelen geliyor!

Tapu senedine göre parselde 39 bağımsız bölümden ibaret 4 blok iş yeri yer aldığı belirtilerek yaklaşık 37 yaşında olan yapıların fiziki olarak ömrünü tamamladığı ve risk yarattığı ifade edildi. Parseldeki 2007 tarihli “Deprem Bölgelerinde Yapılacak Binalar Hakkında Yönetmelik” hükümlerine göre riskli yapı tespit edildiği belirtilerek, “Bu kapsamda yapılacak yeni yapının günümüz çağdaş inşaat teknolojisi ile çevresinde yer alan prestij yapılar ile uyumlu ve alanın ticari karakterine katkı sağlayacak daha sağlıklı bir kent parçası haline getirilmesi amaçlanmıştır” açıklaması yapıldı.

Maslak Oto Sanayi arsasına gökdelen geliyor!

EMSAL VE YÜKSEKLİK ARTTI

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni planda yaklaşık 714 metrekarelik alan park ve kamuya terk alanı olarak belirlendi. Hazırlanan raporda ticaret alanında yapılaşma formunu kısıtlayan ve çağdaş mimariyi engelleyen “TAKS:0.40” ibaresinin kaldırılarak emsal yani inşaat hakkının 2.80'e çıkartıldığı açıklandı. Yükseklik sınırı ise 120 metre olarak belirlendi. Açığa çıkan bodrum katlar iskan edilebilecek. Bina girişi olarak tasarlanan katın giriş holleri, yangın merpeni, güvenlik holleri ve hat holleri emsal hesabına dahil olmayacak.


Geri Dön