24 / 04 / 2024

Masrafsız tapu devri nasıl olur?

Masrafsız tapu devri nasıl olur?

Taşınmaz malların tapu devir işlemlerinin tamamlanabilmesi için tapu dairesinde harç ödenmesi gerekiyor. Kimileri bu harç masrafını ödemek istemiyor. Peki, masrafsız tapu devri nasıl olur?



Gayrimenkullerin alım satım işlemleri ilgili tapu dairelerinde yapılıyor. Alıcı ve satıcının anlaşma sağlaması durumunda satıcı tapu dairesinden randevu alıyor. İki taraf da gerekli belgeleri eksiksiz bir şekilde tamamlayarak tapudaki devir işlemini gerçekleştirebiliyor.

Tapu alım satım işlemi birbirini tanıyan kimseler arasında yapılabildiği gibi aile içerisinde birinci dereceden yakına da yapılabiliyor. Burada satış bedeli söz konusu olmuyor. Ancak bağış rücu şartı ile tapuyu devredebiliyor.

Masrafsız tapu devri nasıl olur?

Kimi zaman taraflar tapu harcını daha az ödemek ya da hiç ödememek için bazı yollara başvurabiliyor. Örneğin satış bedeli olduğundan daha az beyan edilebiliyor. Bu durumun tespit edilmesi halinde taraflar cezai yaptırımla karşılaşabiliyor. Birbirlerini tanımasalar da bağış işleminde bulunanlar da oluyor. Ancak bu şekilde de harç ödemesi çıkıyor. 

Peki, masrafsız tapu devri nasıl olur? Masrafsız tapu devri hangi durumlarda yapılır? İşte merak edilenler...


Geri Dön