25 / 04 / 2024

Maximoon'un ticari birimlerine Araplar göz dikti!

Maximoon'un ticari birimlerine Araplar göz dikti!

Yalçıntepe Group tarafından Bahçeşehir'de hayata geçirilen Maximoon projesinin ticari birimlerine Araplar göz dikti. 150 milyon TL yatırım maliyeti olan projenin ticari birim ve 1 rezidans bloğuna Araplardan 100 milyon dolar teklif geldi...



Bahçeşehir'de Yalçıntepe Group tarafından hayata geçirilen Maximoon Evleri projesinin ticari birimlerine Araplar talip oldu. 150 milyon TL yatırım maliyeti olan projeye Araplardan 19 bin 335 metrekare kiralanabilir alana sahip ticari birime ve hemen yanı başındaki 321 dairelik F rezidans bloğuna toplam 100 milyon dolarlık teklif geldi.


Rezidans bloğuna ve ticari birime toplam 100 milyon dolar 

Ticari birimleri satıp satmama konusunda henüz net bir karar vermediklerini belirten Yalçıntepe Group Genel Müdürü Tarık Tanık, "Araplarlar şu anda görüşme aşamasındayız. Bizden ticari birimi ve ticari birimlerin hemen yanı başında yer alan 321 daireden oluşan rezidans bloğunu satın almak istiyorlar. Bizden satın alıp kendileri kiralayacaklar. Ama şu anda netleşen bir şey yok. Zaten ticari birimleri 2014'ün başında satışa çıkarmaya planlıyoruz. Bu birimlerimizin şu anda yüzde 60'ı tamamlandı. Tamamen bittiğinde satışa çıkaracağız ya da kiralayacağız" dedi.


Kendi portföyümüzde de tutabiliriz

Ticari üniteleri kendi portföylerinde de tutmayı düşündüklerinin altını çizen Tanık, "Bin 340 konut Maximoon'da var, yanıbaşımızda 2 bin konutluk Dumankaya projesi var, yine 3 bin 200 konutluk Fi-yapı'nın projesi de var. 5-6 bin müşteriden bahsediyoruz. Cadde müşterisi hariç her dairede 2 kişi kalsa 12 bin kişi yapar. Bugün İstanbul'daki orta büyüklükte bir ilçenin büyüklüğü kadar.  Ticari birimlerimiz çok karlı bir yatırım. Bundan dolayı bu birimlerimizi kendi portföyümüzde de tutmayı düşünüyoruz" şeklinde konuştu. 


2014'ün başında satışa çıkacak

Maximoon'un toplam 19 bin 335 metrekare kiralanabilir alanı bulunuyor. 93 dükkandan oluşan ticari birimlerde dükkanların büyüklükleri 50 metrekare ile bin 760 metrekare arasında değişiyor. Yüzde 60 oranında yapımının tamamlandığı ticari birimlerin 2014'ün ilk aylarında satışa ya da kiralamaya çıkması planlanıyor.


Şengül KIRMIZITAŞ/Emlakkulisi.com



Geri Dön