29 / 03 / 2024

Yatırımcılar Bursa'nın ilçelerine göz dikti!

Yatırımcılar Bursa'nın ilçelerine göz dikti!

Türkiye'de birikimini araziye yatırmak isteyen yatırımcının yanı sıra memur ve işçiler de, İstanbul'un alternatif metropol şehri Bursa'ya ve ilçelerine gözünü dikli. Yatırım uzmanları ise, parasına para katmak isteyen yatırımcılara önemli tüyolar verdi.




Türkiye'de birikimini araziye yatırmak isteyen yatırımcının yanı sıra memur ve işçiler de, İstanbul'un alternatif metropol şehri Bursa'ya ve ilçelerine gözünü dikli. Yatırım uzmanları ise, parasına para katmak isteyen yatırımcılara önemi: tüyolar verdi. Bursa'nm Yenişehir, Karacabey, Mustafakemalpaşa ilçeleri Balıkesir'in Susurluk ilçesi ve İstanbul  İzmir  otoban güzergahındaki bir çok arsanın kısa sürede değerleneceği ifade ediliyor Elit Grup Çalımlıoğlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı ve gayrimenkul uzmanı Harun Çalımlıoğlu, artık sadece yatırımcıların değil aynı zamanda memur ve esnafın da yatırımlarını arazi üzerine yaptıklarını söyledi. Çalımlıoğlu, "Toprak dünyada üretimi olamadığı için, her zaman ilgi odağı olmuş. Yalnızca üzerine bir şey ekip kazanmak değil, ilerleyen zaman dahilinde yatırımlarla alakalı, yatırımcısına çok ciddi kar marjı getiren özel bir yatırım aracı olarak, özellikle son dönemlerde gündeme gelmiş bir yatırımdır. 


Özellikle metropollerde, büyüyen şehirlerde, yatırımların çoğu toprağa yönelmekte. Bunun sebebi, eskiden yalnızca yatırımların, üst düzey sanayicilerin, iş adamları, parası olan, imkan sahibi olan insanlar yaparken, bugün memurlardan, esnafına kadar imkanları dar olan insanlarda, bugün yatırımlarını kesin ve net olarak toprağa yöneltiyor" dedi. Yatırım olarak sadece metropol ve büyüyen şehirlerin çevrelerinin öne çıktığını ifade eden Çalımlıoğlu, "Çünkü bu şehirlerin büyümesi, büyüme alanları yatırımcıların dikkatini çekiyor. Araziyi ekerseniz de para olarak geri döndürür, üzerine bir bina yaparsanız da, alır satarsanız da kazandırır. Hal böyle olunca toprak her dönemde yatırımcı için güvenli liman, ilgi odağı olmuştur" diye konuştu.


Anadolu Manşet


Geri Dön