23 / 04 / 2024

Mayıs ayı nakdi ücret desteği ne zaman yatacak?

Mayıs ayı nakdi ücret desteği ne zaman yatacak?

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeni ile ücretsiz izinde olan vatandaşlar için devlet tarafından nakdi destek ödemesi yapılıyor. Nakdi ücret desteği ödemeleri 17 Mayıs 2021 tarihinden, 30 Haziran 2021 tarihine daha uzatılmıştı.



Nakdi ücret desteği ödemelerinin süresi 17 Mayıs 2021 tarihinden, 30 Haziran 2021 tarihine daha uzatılmıştı. Ücretsiz izinde olan milyonlarca çalışan Haziran ayı ödemelerinin ne zaman yatacağını merak ediyor. Haziran ayı nakdi ücret desteği ne zaman yatacak? Nakdi ücret desteği ayın kaçında yatar? İşte merak edilenler...

NAKDİ ÜCRET DESTEĞİ NE ZAMAN YATACAK?

A Haber'de yer alan habere göre; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Mayıs ayına yönelik nakdi ücret desteği ödemelerinin 8 Haziran'da yapılacağını duyurdu.

 Mayıs ayı nakdi ücret desteği ne zaman yatacak?

NAKDİ ÜCRET DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Ücretsiz izne ayrılan ve kısa çalışma ödeneğinden yararlanamayan işçiler için nakdi ücret desteği başvuruları "https://uyg.sgk.gov.tr/IsverenSistemi" internet adresinden işveren tarafından yapılır.

İşsizlik ödeneğinden yararlanamayan işçiler için 15/03/2020 tarihinden sonra iş akdinin sona ermesi nedeniyle İŞKUR'a işsizlik ödeneği başvurusunda bulunan ve ödeneğe hak kazanamayan işsizler için ayrı bir başvuru yapılmasına gerek kalmaksızın , nakdi ücret desteği ödemeleri İŞKUR tarafından re'sen yapılır.

4857 sayılı Kanunun geçici 10. maddesi kapsamında verilen ücretsiz izin bilgilerine ilişkin işverenler tarafından yapılan başvurular ve güncellemeler, ücretsiz iznin uygulandığı ayı takip eden ayın sonuna kadar SGK'ya bildirilmelidir.

 Mayıs ayı nakdi ücret desteği ne zaman yatacak?

NAKDİ DESTEK ÖDEMESİ NASIL SORGULANIR?

Ücretsiz izin desteği sorgulaması yapmak için İŞKUR giriş bilgileri ya da E-Devlet şifresine sahip olunması gerekiyor. E Devlet şifresi olmayan vatandaşların  PTT'ye başvurması gerekiyor.

Tarih belli oldu! Ödemeler 8 Haziran'da yapılacak!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön