24 / 04 / 2024

Mazot gübre desteği yattı mı? Ziraat Bankası mazot gübre desteği ne zaman yatacak?

Mazot gübre desteği yattı mı? Ziraat Bankası mazot gübre desteği ne zaman yatacak?

Çiftçi kayıt sistemine dahil olan çiftçilere verilecek olan mazot gübre desteği ödemeleri altı ay erkene çekilmişti. Peki, mazot gübre desteği ne zaman yatırılacak? Ziraat Bankası, mazot gübre desteği ne zaman yatacak? İşte detaylar…



Çiftçi kayıt sisteminden başvurularını bitiren çiftçilere altı ay erkenden mazot gübre desteği sağlanacak. Her sene verilen destekler ile tarımda büyüme elde ediliyor. Ziraat Bankası aracılığı ile yapılan ödemeler için ise geri sayım başladı. Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci de bu sene ödemelerin erken yapılacağını açıklamıştı. Peki; mazot gübre desteği ne zaman verilecek? Ziraat Bankası’nda mazot gübre desteği ayın kaçında hesaplara yatacak?

MAZOT GÜBRE DESTEĞİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

Verilecek desteklerin ilk kısımda 2023 senesinin mart ayında yapılması planlar arasındaydı. Fakat desteğin altı ay erken verileceğinin açıklanması ile birlikte ekim ayı içerisinde de ödemelerin yapılması beklentiler arasında. Çiftçiler, sahip oldukları T.C. Kimlik numarasına göre de bu desteklerden yararlanabilecek. 

Bakan Kirişci, resmi sosyal medya hesabı Twitter’dan yaptığı açıklamada, "425 milyon 131 bin 69 liralık tarımsal destekleme ödemelerini bugün çiftçilerimizin hesaplarına aktarıyoruz. Hayırlı ve bereketli olsun" ifadelerini kullandı.

Yapılan paylaşımda bununla birlikte, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Alım Primi Desteği'nin 415 milyon 105 bin 3 lira, Sertifikalı Tohum Kullanım Desteğinin ise 10 milyon 26 bin 66 lira olduğu ifade etti.

Hububat, dane mısır, baklagil, arıcılık ve organik tarım alanlarında da üretim yapanlar devlet mazot desteği için başvuru gerçekleştirebilir.

 Mazot gübre desteği yattı mı? Ziraat Bankası mazot gübre desteği ne zaman yatacak?


Geri Dön