28 / 03 / 2024

MEB açıklama yaptı! 9 Mayıs tarihine dikkat edin!

MEB açıklama yaptı! 9 Mayıs tarihine dikkat edin!

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde gerçekleştirilen BİLSEM sınavlarının sonuçları yapılan değerlendirmelerin ardından açıklandı. Sonuçların açıklanmasıyla birlikte öğrenciler belgelerin nereden alınacağını sorgulamaya başladı.



Öğrenciler, sonuçlarını öğrenmek için araştırmalarına devam ederken, Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, sonuç belgelerinin okul müdürlüklerinden temin edilebileceği belirtildi. 9 Mayıs 2023 tarihine kadar öğrenciler, kayıtlı oldukları okul müdürlüklerine başvurarak belgelerini alabilecekler.

MEB açıklama yaptı! 9 Mayıs tarihine dikkat edin!

MEB tarafından yapılan açıklama

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen BİLSEM sınav sonuçları 9 Mayıs tarihinde açıklanacak. Ön değerlendirme aşamasında, genel zihinsel yetenek, resim yeteneği ve müzikal yatkınlık alanlarında öğrencilerin performansını ölçmek amacıyla sınavlar düzenlendi. Genel zihinsel yetenek alanında "Zihinsel Performans Değerlendirme Testi", resim yeteneği alanında "Görsel Algı Testi" ve müzik yeteneği alanında "Müzikal Yatkınlık Testi" uygulandı.

Sınavlarda belirlenen baraj puanını geçen öğrenciler, bireysel değerlendirme uygulamalarına katılmaya hak kazandı. Bu öğrenciler, yeteneklerine özgü olarak ayrı ayrı değerlendirme süreçlerinden geçecekler.

9 Mayıs 2023 tarihinden itibaren öğrenciler, kayıtlı oldukları okul müdürlüklerinden giriş belgelerini alabilecekler. Her yetenek alanı için ayrı bir değerlendirme yapılacak ve bu değerlendirmeler 15 Mayıs 2023 tarihinde başlayacak. Bireysel değerlendirme süreci sonucunda Bilim ve Sanat Merkezlerine yerleşmeye hak kazanan öğrenciler, 2023-2024 eğitim öğretim yılında eğitimlerine başlayacaklar.

Ancak deprem bölgesinde yer alan ve diğer bölgelere nakil olan öğrenciler ile randevusu 6 Şubat tarihinden sonra olan öğrenciler için ön değerlendirme uygulamaları farklı tarihlerde gerçekleştirilecek. Genel zihinsel yetenek alanı ön değerlendirme uygulamaları 6 Mayıs-18 Haziran tarihleri arasında yapılacak, resim ve müzik yetenek alanı ön değerlendirme uygulamaları ise 8-12 Mayıs 2023 tarihleri arasında yapılacak.


Geri Dön