25 / 04 / 2024

Medicana Grubu'ndan İstanbul'a 2 yeni hastane geliyor!

Medicana Grubu'ndan İstanbul'a 2 yeni hastane geliyor!

Medicana Sağlık Grubu, bu sene 2 büyük hastane yatırımı gerçekleştirecek. Hastanelerin biri Zincirlikuyu'da biri Ataköy'de olacakken, toplam yatırım bedeli 200 milyon dolar olarak belirlendi.



Yönetim Kurulu Başkanlığını Dr. Hüseyin Bozkurt'un üstlendiği Medicana Sağlık Grubu, hastane ağını büyütüyor. 1992'den bu güne faaliyette bulunan Medicana; İstanbul, İzmir, Ankara, Konya, Sivas, Samsun ve Bursa olacak şekilde 7 kentte yer alıyor. 

Medicana Grubunun en yeni hastanesi, geçtiğimiz Eylül'de İzmir'de açılmıştı. Para Dergisi'nde yer alan habere göre; 13. hastanesini Ege'nin incisi İzmir'de, 14. hastanesini de megakent İstanbul'un merkezi Ataşehir'de açan Medicana, bu sene de 2 büyük hastane yatırımı gerçekleştirecek.

Medicana Sağlık Grubunun ilk büyük yatırımı, İstanul'un Zincirlikuyu semtinde olacak. Medicana'nın patronu Hüseyin Bozkurt, Çalık Holding şirketlerinden olan GAP İnşaat'ın Zincirlikuyu'daki hastane yatırımcılarına kiralamak için yaptırdığı binayı kiraladı.

Medicana Grubu ndan İstanbul a 2 yeni hastane geliyor!

Yatırımcılar için hastane olarak kullanımına oldukça uygun olan bina, uzun süredir hastane zincirlerinin radarında yer alıyordu. Binaya Medicana'nın tabelasının asıldığı ve iç düzenleme çalışmalarının yapıldığı belirtildi. Zi'nin ikinci yarısında yapılacak ve Eylül-Ekim ayı gibi tam kapasiteli şekilde faaliyete alınacak. Medicana'nın diğer hastane yatırımı ise Ataköy'de yapılacak. Alınan bilgilere göre, bu iki hastane için 200 milyon dolar yatırım maliyeti hesaplandı. 

Aynı zamanda Medicana'nın gelecek stratejilerinden birinin de yabancı turist pastasından pay almak olduğu ifade edildi. Buna göre, yeni otel yatırımları için harekete geçilirken, çevredeki otellerle de bağlantılar kurulduğu belirtildi. 

Medicana Ataşehir hizmete açıldı!


Geri Dön