19 / 04 / 2024

Mega projelerde sona doğru!

Mega projelerde sona doğru!

Türkiye'nin gurur kaynağı vizyon projelerinde sona yaklaşıldı. Yeni havalimanı ve 3. köprü çalışmalarında final tarihi yakın. İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü'nün ise nisan ayında açılması planlanıyor. Avrasya Tüneli'nde de son 15 ay.



Marmara Bölgesinde devam eden projelerde gaza basıldı. En büyük orta açıklıklı asma köprüler arasında dünyada 4'üncü sırada yer alan ve İstanbul ile  İzmir  arasındaki yolu 3 saat kısaltacak olan İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü nisan ayında hizmete alınacak. Dünyanın en iyi mühendislik projeleri arasında gösterilen ve İstanbul Boğazı'nı karayolu tüp geçişiyle aşacak olan Avrasya Tüneli Projesi'nin ise yüzde 85'i tamam. 


Türkiye'nin gurur kaynağı projeleri, yüksek kalitedeki özellikleriyle de dikkat çekiyor. Dev projeler kalitesi ve son teknoloji ile geliştirilen yapım aşamasıyla da dünya çapında göz dolduruyor. 



Avrasya Tüneli tanıtım videosu;




Köprünün telleri dünyayı üç kez sarar 

İstanbul'un trafiğini rahatlatacak olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü ihtişamıyla dikkatleri çekerken projenin büyüklüğü de göz dolduruyor. Hem asma hem de eğik askılı köprü özellikleriyle karma bir yapıya sahip olan 3. köprünün yapımında kullanılan teller, dünyayı üç kez dolanacak uzunlukta. Üzerinden 10 bin tonluk trenlerin geçeceği yeni köprüde 68 adet askı halatı bulunacak. 



3’üncü Köprü projesinin inşaatında son durum!


Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün Ekim 2015'teki son hali;




Kule için yarışma başladı 

İstanbul'a inşa edilen üçüncü havalimanının 'hava trafik kontrol kulesi' için dünyanın önde gelen tasarımcıları davet edilerek bir tasarım yarışması başlatıldı. Yarışmaya; tasarım dünyasının çok önemli isimleri hazırladıkları projelerle katıldı. Toplam 5 bin metrekare inşaat alanına sahip. 95 metre yükseklikte yapılması planlanan üçüncü havalimanının hava trafik kontrol kulesi için; Türkiye'nin kültürel değerlerinden esinlenilecek. 




3. Havalimanı Kontrol Kulesi'nin tasarım yarışması başladı!



Körfez Geçiş Köprüsü tanıtım videosu;




Körfez'i canlandıracak Köprü Türkiye'nin yüz ala olacak 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmit Körfez Geçişi'nde çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini ifade ederek, köprü ve otoyolun birçok noktasında eş zamanlı çalışarak sona ulaşmayı hedeflediklerini açıkladı. Projeleri bir an önce hizmete almak için sabırsızlandıklarını ifade eden Yıldırım, Körfez Projesinin Türkiye'nin yüz akı olacağını söyledi. 



İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü inşaatında son durum!


Halatlar bağlandı 

En büyük orta açıklıklı asma köprüler arasında dünyada 4'üncü sırada yer alan İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü çalışmaları tam gaz devam ediyor. İstanbul ile İzmir arasındaki yolu 3 saat kısaltacak olan köprünün nisan ayında hizmete alınması planlanıyor. Köprünün en önemli aşamalarından biri olan ana kablo çekildi. 384 kilometre otoyol ve 49 kilometre bağlantı yolu olmak üzere toplam 433 kilometre uzunluğundaki projede, asma köprü çelik kule bloklarında nihai kot olan 252 metreye ulaşıldı. 



İzmit Körfez Geçiş Köprüsü Nisan'da ulaşıma açılacak!



Bugün 


Geri Dön