24 / 04 / 2024

Mehmet Ali Aydınlar, Malatya'da okul yaptırdı!

Mehmet Ali Aydınlar, Malatya'da okul yaptırdı!

Acıbadem Holding Yönetim Kurulu Başkanı Malatyalı işadamı Mehmet Ali Aydınlar Malatya Arapgir'de okul yaptırdı



Acıbadem Holding Yönetim Kurulu Başkanı Malatyalı işadamı Mehmet Ali Aydınlar, Kıbrıs'ta askerliğini yaparken terhisine 20 gün kala geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden 25 yaşındaki oğlu Kerem Aydınlar adına Malatya Arapgir'de okul yaptırdı. Aydınlar, Kerem Aydınlar Anadolu Öğretmen Lisesi'nin Milli Eğitim Bakanlığı'na devredildiği törende gözyaşlarını tutamadı.

480 öğrenci kapasiteli, 16 derslikli, 5 yıldızlı otel konforundaki pansiyonu, eğitim araç ve gereçleri, teknoloji sınıfları, deney laboratuvarları, sağlık ve ilk yardım odalarının yanı sıra, sinema, müzik, spor salonları bulunan ve bu yıl eğitime başlayan okulda 57 öğrenci eğitim görüyor. Milli Eğitim Bakanlığı Öğretimi Geliştirme Genel Müdürü Ömer Balıbey, okulun tek kelime ile 'mükemmel' olduğunu belirterek "10 yıl İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü yaptım, İstanbul'da böyle bir okul görmedim" dedi.

İşadamı Aydınlar, başarının önce istemek sonra çok çalışmaktan geçtiğini belirterek, bunun en iyi örneğinin kendisi olduğunu söyledi. Aydınlar, kendisinin de ortaokul ve liseyi parasız yatılı olarak okuduğunu ifade ederek öğrencilere, "Buraya okumak için, başarılı olmak için geldiniz. Siz yeter ki bir şeyi isteyin ve çok çalışın. Mutlaka istediğiniz yere geleceksiniz. Ortaokul ve liseyi parasız yatılı okudum. Ama şimdi sektöründe lider bir kuruluşun başındayım. İlerleyen zamanlarda sağlık ve tıp alanında en iyi eğitimi verecek bir kurum açacağız. Bundan sonraki ihtiyaçlarınızda da hep yanınızda olacağım" dedi.
HaberTürk/Ayla Aykan


Geri Dön