25 / 04 / 2024

Mehmet Çerçi Yunusemre'deki kentsel dönüşümü anlattı!

Mehmet Çerçi Yunusemre'deki kentsel dönüşümü anlattı!

Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, ilçede hayata geçirmeyi planladığı projelerin bir an önce uygulamaya konulması için Ankara'dan destek istedi.



Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'yi makamında ziyaret eden Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, ilçe için büyük önem arz eden kentsel dönüşüm projesiyle ilgili brifing verdi. Kentsel dönüşümün Yunusemre'nin gelişim, değişim ve modernleşmesi açısından önemli olduğunu belirten Başkan Çerçi, "Proje, Bakanlar Kurulu'ndan geçerek 1 Haziran tarihi itibariyle Resmi Gazete'de yürürlüğe girdi.Şu anda 4 mahallede toplam 3 bin 700 konut bulunuyor. Bunların bir kısmı gecekondu ve ömrünü tamamlamış vaziyette. Özellikle Lalapaşa ve Mutlu mahalleleri riskli alanlar. öncelikle bu mahallelerdeki halkın ayağına kadar giderek projemizi anlatacağız. Onların görüşlerini alacağız. Ardından etap etap bu mahallelerde kentsel dönüşüme başlayacağız. 3 bin 700 konut yerine yeşil alanları, parkları içinde olan 6 bin 330 konut yapmayı planlıyoruz. Lalapaşa, Mutlu, Laleli ve Mesir mahallelerinde yapılması planlanan kentsel dönüşümle Ege Bölgesi'nin en büyük projesini hayata geçirmiş olacağız. Bu projeyle Yunusemre'nin çehresini değiştireceğiz" dedi.


Yunusemre'de hayata geçirilecek olan kentsel dönüşümle ilgili Başkan Mehmet Çerçi'den gerekli bilgileri alan Bakan İdris Güllüce, "Yunusemre Belediyesi'nin başında eski milletvekillerimizden Mehmet Çerçi'nin olması, ilçe için gerçekten büyük bir kazanç. Kentsel dönüşüm projesi hem büyük hem de kentleşme adına önemli bir adım. Bakanlık olarak Başkan Çerçi'nin her zaman arkasında olacağımızın şimdiden sözünü veriyorum. Ege Bölgesi'nin en büyük kentsel dönüşüm projelerinden biri olacağı için de ayrıca yakından takip ediyorum. Sayın Başkan ve ekibine başarılar diliyorum" diye konuştu.


Yeni Asır


Geri Dön