24 / 04 / 2024

Manisa Yunusemre'de büyük kentsel dönüşüm projeleri yapıyoruz!

Manisa Yunusemre'de büyük kentsel dönüşüm projeleri yapıyoruz!

Yunusemre'deki kentsel dönüşüm projelerine ilişkin bilgi veren Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, “Projeler noktasında çok iyi bir konumdayız. Kentsel dönüşümde büyük projelerimizi bir bir hayata geçiriyoruz. " dedi.



Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Türkiye Harp Malulü, Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Manisa Şube Başkanı, Yönetim Kurulu Üyeleri ile Şehit yakını ve Gazilerle Optimus Cafe’de düzenlenen kahvaltılı programda bir araya geldi. Gerçekleşen Programda Taydaş, Başkan Dr. Çerçi’ye yapmış olduğu başarılı hizmetler ve sunduğu desteklerden dolayı teşekkür belgesi ve plaket takdim etti.


Türkiye Harp Malulü, Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Manisa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı ve Üyeleri tarafından yapmış olduğu çalışmalar ve Şehit Yakınlarıyla Gazilere gösterdiği yakınlık ve katkılardan dolayı Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi’ye plaket ve teşekkür belgesi takdim ettiler. Optimus Cafe’de düzenlenen programda sunulan plaket ve teşekkür belgesinin kendisi için çok önemli olduğunu ve bundan sonraki çalışmaları konusunda bir şevk verdiğini kaydeden Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, “Vatan topraklarını savunurken ölümü göze almış, çatışmalara girmiş, şehit ve gazilerimize çok şey borçluyuz. Askerlik kutsal bir görevdir. Sizler bu görevi yerini getirirken çok şey feda ettiniz. Şehit yakınları ve gazilerimizin başımızın üzerinde yeri var. Yunusemre Belediyesi ve şahsım Mehmet Çerçi olarak sizlerin emrindeyiz. Bugün tarafıma takdim edilen plaket ve teşekkür belgesi çok önemli. Bir siyasetçi olarak öncelikle gönüllere girmek çok önemli. Bunu başarabilmek bizler için büyük bir bahtiyarlık” diye konuştu.


KENTİN VİZYONUNU DEĞİŞTİRECEĞİZ


Şehit Yakınları ve Gazilere kentin vizyonunu değiştirecek 5 bin 500 konutluk Akgedik Yunuskent Projesi ve Laleli-Mesir, Lalapaşa-Mutlu Mahallesi’nde gerçekleştirilecek kentsel dönüşüm projelerine ilişkin bilgi veren Başkan Dr. Mehmet Çerçi, “Projeler noktasında çok iyi bir konumdayız. Büyük projelerimizi bir bir hayata geçiriyoruz.  TOKİ  projemiz bunlardan bir tanesi. Bir başkan yardımcısı sadece bu projeyle ilgileniyor. TOKİ’yi önemsiyoruz. Binalar hızla yükseliyor. 26 Mayıs Perşembe günü ilk kuralar çekilecek. Sıfırdan bir kent yapıyoruz. Bunun altyapısı da var. Her ayrıntısına kadar düşünüyoruz. Bu bölgede 5 yıl içerisinde 25 bin insan yaşayacak. Tüm kurumlarla ciddi çalışmalar yürütüyor, yoğun mesai harcıyoruz. Anahtar teslim iş yapıyoruz. TOKİ’yi etap etap hayata geçireceğiz. Her kesimden talep aldık. Bu proje tamamlandığında yani 5 bin 500 konut tamamlandığında talep olursa devamı olabilir” dedi.


MANİSA’DA YENİ BİR KENT MERKEZİ OLUŞTURACAĞIZ


TOKİ projesinin yanı sıra kentte konut sıkıntısını aşmak için yeni konut alanlarını üretmeye çalıştıklarını, imar planı alışmalarını sürdürdüklerini aktaran Başkan Çerçi, kentsel dönüşüm projesiyle kent merkezi oluşturacaklarını dile getirdi. Belediye Başkanı Çerçi, özellikle imar planı çalışmalarında sıkıntılar yaşandığını hatırlatırken bu sıkıntıların aşılması için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğine vurgu yaptı.


YAPMIŞ OLDUKLARIMIZLA EKONOMİYİ DE HAREKETLENDİRECEĞİZ


Kentsel dönüşüm projesiyle ömrünü tamamlayan binaların yenileneceğini kaydeden Başkan Çerçi, “Manisa 1. derece deprem kuşağında yer alıyor. Ülkemizde 41 il bu durumunda. 1999’dan önceki yapılar ciddi bir risk taşıyor. 2000 yılı sonrası yönetmeliklerde de ciddi değişiklikler yapıldı. Dolayısıyla eski binalar risk taşıyor. Hükümetimiz bu konuda bir yasa çıkardı. Kentsel dönüşümle pek çok sorun çözülecek. İnsanlar sosyal donatı alanlarıyla, okulu, hastanesi, yeşil alanlarıyla modern bir çevrede yaşayacak. Ekonomi hareketlenecek. Yasaya istinaden Laleli-Mesir, Mutlu ve Lalapaşa mahallelerimizde da bir çalışma yürütüyoruz. Plan proje aşamasındayız. Bu arada vatandaşımızla da bir araya gelerek projemizi anlatıyoruz, akıllarındaki soru işaretlerini gideriyoruz. Benim amacım ilçemde yaşayan vatandaşın mutlu refah içerisinde yaşamasını sağlamak. Bunun için elimizi taşın altına koyuyoruz. Yunusemre’de 50 metrekare alanı etrafındaki kamu kurumlarıyla birlikte meydana ayırmak istiyoruz. Şehrin merkezini kurmak istiyoruz. Konut yoğunluğu şu anki yoğunluğunun dörtte biri kadar olacak. Bölgeyi konuta boğmayacağız. Etap etap yapacağız burayı da” dedi.


TAYDAŞ’TAN BAŞKAN ÇERÇİ’YE TEŞEKKÜR


Türkiye Harp Malulü, Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Manisa Şube Başkanı Ümit Taydaş ise Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi’ye yapmış olduğu hizmetler, ve her an yanlarında olan bir Belediye Başkanı olarak teşekkür etti. Taydaş, “Bize her zaman destek çıktınız ve her zaman yanımızda oldunuz. Yunusemre Belediye Başkanı olarak her zaman yanımızda olacağınızdan hiç şüphemiz yok” diye konuştu.


Konuşmaların ardından Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi’ye Türkiye Harp Malulü, Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Manisa Şube Başkanı Ümit Taydaş ve Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından teşekkür belgesi ve plaket takdim edildi.


Manisa'da Denge


Geri Dön