19 / 04 / 2024

Mehmet Dündar: Yatırım için huzur ve güven şart!

Mehmet Dündar: Yatırım için huzur ve güven şart!

AK Parti Diyarbakır Teşkilat Başkanı Mehmet Ali Dündar, Doğu ve Güneydoğu için açıklanan paketteki yatırımların yapılması ve bölgenin kalkınması için huzur ve güvenin olmasının şart olduğunu ifade etti.



AK Parti Diyarbakır Teşkilat Başkanı Mehmet Ali Dündar, Başbakan Binali Yıldırım’ın Pazar günü Diyarbakır’da açıkladığı yatırım paketini değerlendirdi. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakanı Binali Yıldırım’ın Diyarbakır’a yaptığı ziyarette milli birlik ve beraberlik projelerini açıklamasından memnuniyet duyduklarını ifade eden Dündar, “Cahit Sıtkı Tarancı Kongre merkezinde yapılan Lansman toplantısı ve valilik önünde projelerin açılışı ve halkımızın yoğun bir katılımıyla miting halinde gerçekleştirilmiştir. Sayın Başbakanımız 23 ili Kapsayan Destek programı 7 merkez için 10 Milyarlık yatırım 67 Bin konut projeleriyle beraber her yıl 40 bin kişiye istihdam sağlayacak 80 Tane fabrika kurulması için ve çağrı merkezleri Bahsedilen illerde kurulmasıyla 25 bin kişiye iş istihdamı sağlanacak bu 7 bölgede yapılacak özel teşebbüsün teşviki amacıyla iş adamlarımıza bu cazibe merkezlerine çekmek için yapılan her fabrikanın ve donanımın devlet tarafından yapılıp anahtar teslimi şeklinde özel teşebbüse teslimi sağlanacaktır” diye konuştu.


“Huzur ve güven şart”


Dündar, Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan yatırımların yapılması ve Bölgenin Kalkınması için huzur ve güven ortamının da sağlanması gerektiğine değinerek, “Bununla birlikte terörün minimize edilmesi gerekir. Böylelikle özel teşebbüsün bölgede ve ilimizde yatırımları hızlandırılmasına vesile olunacaktır. Çünkü bu yapılan fabrikaların Üretilen ürünlerin satılması konusunda hiç bir sıkıntı yaşamayacağı yapılan üretime devletimiz alım garantisi verecek bunun neticesinde tarıma büyük destekler sunulacaktır” dedi.


“Sur’un imarı için 1,9 milyar lira harcanacak”


Bu süreçten sonra 4 yılda özel sektör ve kamu yatırımının 140 milyar tutarında gerçekleştirilmesi beklendiğini belirten Dündar, “Yaşanan sur olaylarından sonra sur ilçemizin yeniden imarı için 1.9 milyar harcanarak eski tarihi eserler korunarak sur ilçemizin turizme yönelik her turlu imkanlar sağlanacaktır, buradaki hiçbir vatandaşımız ve esnafımız mağdur edilmeyecek şuanda Diyarbakır  TOKİ  yapımı devam eden 1500 konut en kısa zamanda Hak sahiplerine teslim edilecektir. İhtiyaca göre bu konut sayısı fazlalaştıracaktır surdaki esnaflarımıza 50 BİN TL faizsiz 6 Ay Ödemezsiz 2 yıl geri ödemeli imkân sağlamış bulunmaktadır bütün esnaflarımıza hayırlı olsun temennisinde bulunuyorum” şeklinde konuştu.




Sait BAYRAM/Diyarbakır Yenigün


Geri Dön