20 / 04 / 2024

Mehmet Ergün Turan: Yatırımlar artarak devam ediyor!

Mehmet Ergün Turan: Yatırımlar artarak devam ediyor!

"15 Temmuz destanını yazan aziz milletimizin, bu kahramanlık hikâyesi ilelebet yaşayacak” diyen TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, "Ülke olarak yatırımlarımız artarak devam etti ve halen sürüyor” dedi.



Başbakanlık Toplu Konut idaresi (TOKİ) Başkanı M. Ergün Turan, milletin bu hainliği asla unutmayacağına vurgu yaparak “15 Temmuz destanını yazan aziz milletimizin, bu kahramanlık hikâyesi ilelebet yaşayacak” dedi. Darbe girişiminin, Türkiye’yi her alanda kuşatmayı hedeflediğini ifade eden Turan, “Bu hain zihniyet, ekonomide de taşları yerinden oynatarak ülkemizin 2023 hedefleri yolundaki kalkınma hamlesini engellemeye çalışmıştır. Şükürler olsun ki sağlam temeller üzerine kurulu olan ekonomimiz sarsılmamıştır. Ülke olarak yatırımlarımız artarak devam etti ve halen sürüyor” dedi. Hain darbe girişimi sonrası, TOKİ’nin yüksek kapasiteyle aktif ve daha da kararlı bir şekilde çalışmaya devam ettiğini vurguladı.


SEKTÖRLERE ÖNCÜLÜK  ETTİ 

"16 Temmuz sabahından itibaren çarkların durmaması için harekete geçtik” diyen Turan, bu hainliğe rağmen 65 bin konut ile 2016’da tüm rakamların ortalaması üzerinde bir konut üretim rakamına ulaştıklarını ve üretimlere 2017’de de aynı hızla devam edildiğini belirtti: “Bu yıl içinde 39 bin sosyal konut rakamına ulaştık. 15 Temmuzdan bugüne kadar 60 bin 257 konutun ihalesini gerçekleştirdik. 9 bin 18 konut için de ihale tarihlerimizi belirledik.” 15 Temmuzun ertesinde yatırımları ertelemediklerini söyleyen Turan, “Türk inşaat sektörü, kelimenin tam anlamıyla gaza bastı. Tüm sektör bileşenleri, ekonomide çarkların durmaması için elini taşın altına koydu ve bu duruş, diğer sektörlere de öncülük etti” dedi.


HEDEFLER BAHA DA BÜYÜDÜ

Konut üretiminin yanında, sosyal yaşamda ihtiyaç duyulan okul, hastane, stadyum gibi yatırımlarımızı da hız kesmeden devam ettirdik” açıklaması yapan Turan, “İdare olarak, ülkemizin 2023 hedefleri doğrultusunda biz de var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Vatandaşlarımızın en temel gereksinimi olan barınma ihtiyacını karşılamak için 2023 hedefimizi, 1 milyon 200 bin konuta çıkardık. Bu hedefle, 2023 yılında beş, beş buçuk milyon vatandaşımız TOKİ’nin yapmış olduğu konutlarda yaşayacak” dedi. 


TOKİ Haber 


Geri Dön