19 / 04 / 2024

Mehmet İşler: Ege’de turizm devletin politikası haline gelmeli!

Mehmet İşler: Ege’de turizm devletin politikası haline gelmeli!

World Travel Market (WTM) Uluslararası Turizm Fuarı İngiltere'nin Başkenti Londra'da kapılarını açtı. 4-7 Kasım 2013 tarihleri arasında açık kalacak olan fuarda Türkiye, bin metrekarelik stand ile yer alıyor.




Turizm sektörünün en önemli organizasyonlarından biri olarak gösterilen World Travel Market (WTM) Uluslararası Turizm Fuarı İngiltere'nin Başkenti Londra'da kapılarını açtı. 4-7 Kasım 2013 tarihleri arasında açık kalacak olan fuarda Türkiye, bin metrekarelik stand ile yer alıyor. 4 gün boyunca 100 bin kişinin ziyaret etmesi beklenen fuarda Ege Bölgesi ve kritik EXPO sürecindeki İzmir'i temsil eden Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği de (ETİK) tanıtım faaliyetlerini hızla sürdürüyor. Türkiye Otelciler Birliği (TÜROFED) Başkan Yardımcısı ve ETİK Başkanı Mehmet İşler, fuarın Türkiye adına son derece önemli olduğunu belirtti. Son 4 yılda fuara katılım gösteren ilk bakanın Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik olduğunu belirten İşler, özellikle EXPO sürecindeki İzmir'in tanıtımının iyi yapılması gerektiğini belirterek, turizmin uzun vadede Ege Bölgesi'nde devlet politikası haline getirilip işlenmesi gerektiğini vurguladı. 


Yeni yol arayışları

İşler şöyle konuştu: "Türkiye'nin 2014 yılı turizm pazarlamasında son derece önemli olan fuarda ETİK olarak yerimizi aldık ve tanıtım faaliyetlerini titizlikle yürütüyoruz. Fuarda öncelikle amacımız Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik öncülüğünde Ege Bölgesi ve EXPO 2020 adayı İzmir'in tanıtımını gerçekleştirmek. EXPO 2020'yi üstlenecek şehrin belli olacağı tarihe ramak kala bu büyük turizm organizasyonunun son derece önemli olduğunun bilincindeyiz. Sektör-devlet el ele vererek, hem EXPO 2020 hem de 2014 yılı ülke pazarlamasında birlikte tanıtım yapıyoruz. Turizmin Ege'de bir devlet politikası haline getirilip işlenmesi gerekir. Ancak bu şekilde Ege'de ciddi büyümeler gözlenebilir."


Türkiye'nin tanıtımda olumlu gelişmelere rağmen yeni yol arayışlarında olması gerektiğini belirten İşler, şunları söyledi; "Ülkemizdeki barışçıl hava turizme de yansıyor. Ancak tüm bunlara rağmen tanıtımda farklı yollar çizilmeli. İngiliz turistlerin Ege'ye ilgisi arttı. Bu ilgiyi korumalıyız.


Yeni Asır



Geri Dön