24 / 04 / 2024

Yabancıya konut satışı devlet politikası haline gelmeli!

Yabancıya konut satışı devlet politikası haline gelmeli!

DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, konut satışları ile ilgili açıklamalarda bulundu. YIlmaz, yabancıya konut satışı ve bu konuda yurtdışında yapılacak tanıtımların devlet politikası haline gelmesi gerektiğini belirtti.



DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, yabancıya konut satışı ve bu konuda yurtdışında yapılacak tanıtımların devlet politikası haline getirilmesi gerektiğini söyledi.


Sadece kendilerinin yurtdışına gitmesinin yetmeyeceğini; Emlak Konut,  TOKİ  ya da Şehircilik ile Turizm bakanlıklarının dahil edilmesiyle oluşturulan bir fonla Türkiye’nin tanıtılması gerektiğini kaydeden Yılmaz, “Araplar Karadeniz’i seviyorsa oraya onu, İngilizler nereyi seviyorsa onlara onu tanıtmak lazım. Bizim gibi de 20-30 tane büyük geliştirici firma oralarda kendi ofislerini açıp, kendi reklamlarını verip buraya bizim müşteri çekmemiz lazım. O zaman hepimiz faydalanırız. Ben gidip New York, Paris, Londra’da 10 milyonluk satsam ne olur, 100 milyonluk satsam ne olur? Bana faydası olur ama ülkeye aman aman bir şey olmaz. Bizim söylediğimiz şey ülkeyi uçurur” dedi.


Daha 5 milyar dolara bile ulaşamadık

Gelişmiş ülkelerdeki yabancıya konut satış rakamlarını paylaşan Yılmaz, şöyle devam etti: “İki yıl önceki verilere göre, ABD’de yurt dışına 144 milyar dolarlık konut satışı var. Sadece Londra’nın 58 milyar dolar. İspanya 20-30 milyar dolar arasında. Biz daha 5 milyar dolara bile gelemedik. Burada bir kaynak var ve biz bu kaynağı kaçırıyoruz. Organize hareket etsek, biz çok rahat 2-3 yıl sonra 15 milyar doları sokarız. 10 yılda 150 milyar dolar yapar. Kentsel dönüşüme para harcanacak 880 milyarın yüzde 70’i çıktı. O zaman ‘konut satıldı mı, satılmadı mı?’ demeyiz. Peynir ekmek gibi gider. Cep telefonu için 20 yıl emek veriyorsunuz, bir şey üretip dünyaya kabul ettirmek için ama burada öyle değil. Sadece adam A4 kağıdını alıp gidiyor. Konutunu alıyor; sonra aidatı, suyu, şuyu buyu için size para ödüyor. Çok yatırım yapılması gereken bir kanal ama biz burada çok geriyiz.”


3 milyon liralık lüks konutları çadırda sattı

Hayata geçirdiği konsept projelerle adından söz ettiren Dap Yapı, yüzde 25 indirimle çadırda satışa çıkardığı lüks konutlarda 10 günde 606 milyon liralık konut sattı.


Ümraniye AVM içinde kurulan çadırda Dap Yapı, Validebağ Konakları, Dalga Kule, Burgu Kule, Tango Kule, Vazo Kule, Adam Kule, Taksim Petek Residence, Teras Kule ve DAP Vadisi projelerinde yer alan konaklar, rezidanslar ve ofisleri satışa çıkarmıştı. DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, şunları söyledi:“ Önce Validebağ Konaklarını Emlak Konut GYO işbirliği ile yarı fiyatına satışa sunduk. Talebe yetişemediğimizden dolayı çadır kurduk ve müthiş bir ilgiyle karşılaştık."


Kampanya kapsamında 10 günde 606 milyon liralık satış yaptıklarını anlatan Yılmaz, “Çadırda fiyatı ağırlıkla 2,5-3 milyon TL olan lüks konutları sattık. En fazla satışı Validebağ Konakların’da yaptık. Bu projede 146 konut satarak 540 milyon TL, İstmarin projemizden ise 66 milyon TL’lik satış yaptık. Böylece ilk 3 ayda 700 milyon liralık satış gerçekleştirdik. Çadırda metrekare ortalaması 12-14 bin TL’lik konutlar sattık. Validebağ’da ortalama metrekare fiyatları 14 bin TL olarak gerçekleşti.Halihazırda elimizde 550 milyon liralık 146 konut kaldı" dedi.



Dünya


Geri Dön