26 / 04 / 2024

Mehmet Kutman: Ticari gayrimenkulde ciddi düşüş bekleniyor! 

Mehmet Kutman: Ticari gayrimenkulde ciddi düşüş bekleniyor! 

Global Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi Mehmet Kutman, pandemi sonrasında ticari gayrimenkulde ciddi düşüş beklendiğini dile getirdi. 



Global Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Mehmet Kutman, 2020 yılı değerlendirmelerini ve 2021 yılı için beklentilerini paylaştı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Kutman, holding açısından bütün dünyada olduğu gibi zorlayıcı bir süreci geride bıraktıklarını, 2020 başında 1,8 milyar lira olarak hedefledikleri konsolide gelirlerin, yıl sonunda 1,3 milyar lira düzeyinde gerçekleştiğini ifade etti.

Mehmet Kutman: Ticari gayrimenkulde ciddi düşüş bekleniyor! 

Kutman, tüm bunlara rağmen yurt içinde veya dışında kimseyi işten çıkarmadıklarını vurgulayarak, bu süreçte kamu desteklerinin çok fayda sağladığını aktardı. 

2020'de AVM'lerin kapalı olması nedeniyle gayrimenkul tarafında da gelir kaybına uğradıklarından bahseden Kutman, maden alanında ise yıl sonundaki atılımlarla hedefleri tutturduklarını ifade etti. 
Salgın sonrası hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını vurgulayan Kutman, ofise gitmenin gerekmeyeceğini, dolayısıyla ticari gayrimenkulde ciddi bir düşüş beklediğini dile getirdi. 
 
Mehmet Kutman: Yabancı yatırımcının Türkiye'ye ilgisi arttı!


Geri Dön