19 / 04 / 2024

Mehmet Müezzinoğlu'ndan Kayseri'ye hastane sözü!

Mehmet Müezzinoğlu'ndan Kayseri'ye hastane sözü!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, şehrin doğusundaki nüfus yoğunluğunun hastane ihtiyacı bulunduğunu belirtti ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'ndan hastane talebinde bulundu. Bakan Müezzinoğlu da yeni hastaneye olur verdi.




Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nu Büyükşehir Belediyesi binasının girişinde karşıladı. Bakan Müezzinoğlu, belediye binası girişinde yapılan çalışmaları çok beğendiğini belirtti. Sağlık Bakanı Müezzinoğlu'nun ziyaretine Vali Orhan Düzgün, Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Kayseri Eski Milletvekilleri Yaşar Karayel ve Havva Talay Çalış, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Sevilay İlkentapar da katıldı.


Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, Bakan Müezzinoğlu'na Kayseri ilgili detaylı bir sunum yaptı. Kayseri'de yapılan ve yapılması düşünülen projeleri anlatan Başkan Çelik, organize sanayi bölgeleri, kentsel dönüşüm, ulaşım, yeşil alan ve diğer konularda yapılacak projelerle ilgili açıklamalar yaptı. Konuşmasında TOKİ, Beyazşehir ve İldem'in bulunduğu bölgede yaklaşık 200 bin nüfusun bulunduğunu ve orta vadede bu nüfusun 500 bine çıkacağını belirten Başkan Çelik, bu bölgenin hastane ihtiyacı bulunduğunu dile getirdi ve en az 200-300 yataklı bir hastane yapılması gerektiğini söyledi. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da Başkan Çelik'ten yaklaşık 100 dönümlük bir yer ayrılmasını istedi ve gerekli çalışmaların yapılacağını kaydetti. Başkan Mustafa Çelik, 2017 yılında açılacağı belirtilen Entegre Şehir Hastanesi'ne ulaşımı sağlayacak olan Bekir Yıldız Bulvarı ve raylı sistem hattı konusunda da bilgi verdi.

Ziyarette, ülkemizde sağlıkta gelinen noktaya ilişkin açıklamalarda da bulunan Bakan Müezzinoğlu, "AK Parti iktidara geldiğinde ülkemizdeki ortalama yaşam 71 yıldı. Şimdi ise 78 oldu. Koruyucu hekimlik konusunda ciddi çalışmalar yapıyoruz. Halkımızdan kötü alışkanlıklardan uzak durmalarını, sağlıklı beslenmelerini ve hareketli yaşamalarını istiyorum. Bunları yapanların şeker hastalığı, kalp hastalıkları ve kanser olma riski yüzde 50 azalıyor" dedi.

Ziyaretin sonunda Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na günün anısına hediye takdim etti.




Kayseri Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön