20 / 04 / 2024

Melikgazi kavşak düzenleyecek!

Melikgazi kavşak düzenleyecek!

Memduh Buyükkılıç, güvenli, seri ve akışkan ulaşıma buyuk önem verdiklerini ve bu amaç ile Gesi Yeşilyurt Mahallesinde yer alan devlet yolunda bir dizi çalışma yapılacağını bildirdi.



Belediye Başkanı Dr. Memduh Buyükkılıç, güvenli, seri ve akışkan ulaşıma buyuk önem verdiklerini ve bu amaç ile Gesi Yeşilyurt Mahallesinde yer alan devlet yolunda bir dizi çalışma yapılacağını bildirdi. 

5 Ocak 2015 tarihli toplantısının 28 maddesine istinaden Kayseri-Sivas Devlet Yolunun 8. 

km'de yolun Yeşilyurt Mahallesinde yer alan alanda trafik akışının zorlaştığını hatırlatan Başkan Dr. Memduh Buyükkılıç, Melikgazi Belediyesi Meclisinin 5 Ocak 2015 tarihli toplantısının 28 maddesine istinaden bu alanda imar planında değişiklik yapılarak uluslar arası trafik kurallarına göre yeniden düzenlendiğini kaydetti. 

Yeşilyurt Kavşağının kuzeybatı yönüne kaydırılarak yeniden planlanması ile yolun yeniden şekillendirileceğim ifade eden Başkan Dr. 

Memduh Büyukkılıç, konu ile ilgili olarak şunları söyledi: "Melikgazi Belediyesinin öncelikleri arasında ulaşım çok önemlidir. 

Çünkü bireye hizmet götürmenin ilk şartı güvenli, seri ve akışkan bir ulaşım ağıdır. Bu neden ile imar planlarında yer lan yolları açıyor, bu neden ile şehir içerisinde alternatif yollara buyuk önem veriyoruz. 

Bu çalışma ile hem güvenli bir ulaşım sağlarken diğer taraftan planlı gelişime ve yapılaşmaya da öncülük ediyoruz. Şehirlerarası yol statüsünde olan Sivas Devlet yolunda trafik akışının daha güvenli ve seri olması açısından Gesi Yeşilyurt Mahallesi içerisinde yer alan ve Kayseri -Sivas yolunun 8. km'de bulunan alanda kavşak, yol düzenleme ve ara yol alanları yapılacaktır. Öncelikle bu çalışma için imar planında değişiklik yapılarak düzenlemenin yapılmasına imkan tanınmıştır"


Ülker Kayseri Gazetesi


Geri Dön