19 / 04 / 2024

Melikgazi Serkent ile TOKİ bağlantı yolunda asfalt çalışması yapılıyor!

Melikgazi Serkent ile TOKİ bağlantı yolunda asfalt çalışması yapılıyor!

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Mimarsinan, Serkent ile TOKİ bölgesini birbirine bağlayan yeni bir şehir içi ulaşım ve bağlantı yolu olacağını ve çalışmalara başlanıldığını bildirdi.



Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Mimarsinan, Serkent ile  TOKİ  bölgesini birbirine bağlayan yeni bir şehir içi ulaşım ve bağlantı yolu olacağını ve çalışmalara başlanıldığını bildirdi. Melikgazi ilçesinin her geçen gün planlı bir şekilde büyüdüğünü ve geliştiğini, yeni yerleşim alanların oluştuğunu ve bu yerleşim bölgeleri arasında yeni yollar açtıklarını hatırlatan Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, Serkent ile TOKİ arasında 5 km uzunluğunda ve 10 metre genişliğinde yol güzergahı oluşturulduğunu şu anda altyapı çalışmasının devam ettiğini bildirdi. 


Ulaşımın hem şehirleşme hem de ekonomiye büyük katkısı olduğunu, bu nedenle imar planındaki yolların açılmasına büyük önem verdiklerini kaydeden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları söyledi: "537bin nüfusu ile 55 ilden daha büyük nüiusa hizmet vermektedir. Hizmetin zamanında ve yerinde verilmesi önemlidir. Geciken hizmet, hizmet değil eziyettir. Bunun için hizmetin sunumunda yolların büyük önemi vardır. Yol demek medeniyet demektir. İmarlı yapılaşma demektir. Mal ve hizmetin taşınması demektir. Dolayısıyla biz şehir içi alternatif yollar ile semtler arası yollara büyük önem veriyoruz. Serkent gibi yerleşime açık ve yeni binaların yükseldiği bir bölge ile TOKİ gibi altyapısı tamamlanmış bir bölge arasında yeni bir yol açarak sürücülere seri ve güvenli bir yolu hizmete sunmuş olacağız. Bu yol çalışmasında Kaski, Elektrik Şirketi, Telekom ve Doğalgaz gibi altyapı kurumlarıyla ortak çalışılmaktadır. 1 şeritli 5000 m uzunluğunda 10 m genişliğinde olan bu yol yılsonu itibariyle tamamlanıp hizmete sunulacaktır."


Kayseri Star Haber


Geri Dön