16 / 04 / 2024

Memduh Boydak: Mobilya'da trendleri biz belirliyoruz!

Memduh Boydak: Mobilya'da trendleri biz belirliyoruz!

Boydak Holding Mobilya Grubu, Türkiye’nin en büyük mobilya fuarı olan ‘İstanbul Mobilya Fuarı’nda İstikbal, Bellona ve Mondi markalarıyla katılıyor...



Türk mobilya sektörünün dünyaya açılan yüzü olan ve bu yıl 9’uncu kez CNR Expo Fuar Merkezi’nde misafirlerini ağırlayan İstanbul Mobilya Fuarı’na (İMOB) Boydak Holding yeni ürünleri ile damgasını vuruyor. Yaklaşık 2000 metrekare alanda İstikbal, Bellona ve Mondi markaları ile tüketicilerini ağırlayan Boydak Holding Mobilya Grubu, fuar süresince yurtiçi ve yurtdışından gelen mobilya profesyonelleri ile de yoğun ikili temaslar gerçekleştirecek.


Yeni bayilikler, alım anlaşmaları ve yurtdışı alım gruplarının ziyaretçilerinin kabul edildiği Fuar’da mobilya sektörünün lider markası İstikbal, ev modasının öncüsü Bellona, yenilenen yüzüyle genç ve dinamik Mondi markalarının 2013 yılı mobilya trendleri de sergileniyor.  Fuar kapsamında gazeteciler ile bir araya gelen Boydak Holding CEO’su Memduh Boydak ve Boydak Holding Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Boydak, Boydak Holding’in 2012 yılı verilerini ve 2013 hedeflerini de paylaştı.


Memduh Boydak: “2013 yılında da liderliğimizi pekiştireceğiz”


Geçtiğimiz yılın Boydak Mobilya Grubu adına son derece verimli bir yıl olduğunu, 2013 yılından da benzer gelişmeler beklediklerini belirten Boydak Holding CEO’su Memduh Boydak, “2012 yılında Boydak Mobilya Grubu cirosu 3.1 milyar TL olarak gerçekleşti. Mobilya ihracatımız ise 150 milyon dolar oldu. 2012 yılında yurtiçinde 156 mağaza açıldı, yurt dışında ise yeni açılan 40 mağaza ile toplam mağaza sayımız 298’e çıktı. 2013 yılında da büyümemiz devam edecek. Bu yıl sadece yurtdışında 52 yeni mağaza açmayı hedefliyoruz” dedi. Yurtdışı operasyonlarının çok önemli olduğunu ve cironun önemli bir bölümünü ihracat ile elde ettiklerinin de altını çizen Boydak Holding CEO’su Memduh Boydak, “Halen 100’ün üzerinde ülkeye ihracat yapıyoruz ve 48 ülkede münhasır mağazalarımız mevcut. Üretimimizin yaklaşık %15’ini ihraç ediyoruz. 2013 yılında da hedeflerimiz büyük. İlk olarak sahip olduğumuz pazar paylarını artırmak ve yurtdışı marka bilinirliğimizi daha üst seviyeye taşımak istiyoruz. Bu açıdan bakıldığında yurtdışı operasyonlarımız bizim için çok önemli. Yurtdışına sürekli seyahat eden ve imkânları araştıran bir ekibimiz var. Gece gündüz demeden canla başla çalışıyorlar” diye konuştu.


“Mobilyada trendleri biz belirliyoruz”


Boydak Mobilya Grubu olarak Türkiye mobilya sektöründe modayı belirlediklerini ve modaya öncülük ettiklerini de kaydeden Memduh Boydak, “Biz markalarımız İstikbal, Bellona ve Mondi ile mobilya sektörünün öncüsü konumundayız. Üç markamızda yaptığımız her yenilik sektöre ışık tutuyor ve rakiplerimize de öncülük ediyor. Bu gücümüzün arkasında ise Ar-Ge bölümümüze çok önem vermemiz ve dünya mobilya trendlerini yakından takip etmemiz geliyor. Bizim için öncelik rahatlık. Rahatlıkla moderniteyi, klasik mobilya anlayışını ve şık tasarımları birleştiriyoruz. Her kesime ve her zevke hitap ediyoruz” diye konuştu.


Bekir Boydak: “İMOB sektörümüzdeki dinamizmi gösteren çok önemli bir vitrin”


Türkiye’nin en büyük mobilya fuarı olan İstanbul Mobilya Fuarı’nın (İMOB) sektöre katkıda bulunan çok önemli bir platform olduğunu belirten Boydak Holding Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Boydak ise, “İMOB Fuarı mobilya sektörü için önemli bir buluşma noktası. Sadece bizim için değil yurtdışı adımları için de heyecanla beklenen bir oluşum. Boydak Mobilya Grubu olarak gerek yurtiçinde gerekse yurtdışında başarısını kanıtlamış markalarımızla, hem kendi grubumuz hem de ülkemiz adına üzerimize düşen görevi biliyor ve bu doğrultuda adımlar atıyoruz. İMOB Fuarı’na dünyanın her yerinden katılımcılar geliyor. Hatta modanın öncü ülkelerinden bile ziyaretçiler alıyor” dedi.


ÜÇ MARKAYLA İMOB’DA


İSTİKBAL


Fuarda çok çeşitli hedef kitlelere hitap edecek birçok ürün grubundan örnekler sergileyecek olan İstikbal Mobilya, yenilikçi tasarımlarını ziyaretçilerine sunuyor. Modern ürünlerin yer aldığı grupların yanı sıra klasik, ekonomik, renkli ürünler de bu yıl İstikbal Mobilya standında olacak. Tasarımlarını farklı ürün gruplarıyla lanse edecek olan İstikbal Mobilya, Alvin Ürün Grubuyla kahve-Cappucino kombinasyonunu kullanıcılarına sunarken, üst düzey modern malzeme ile farklı aydınlatma sistemlerini de ürünlerinde kullanıyor. Modern ve farklı dokunuşlarla günümüz trendini yansıtan Eva Ürün Grubu ise, ceviz-krem renginin uyumunu modern çizgilerle koltuk takımı, yemek ve yatak odası takımına taşıyor. İstikbal’in bir diğer ürün grubu olan Stone Yemek ve Yatak Odası retro çizgiler ile sizleri 80’li yıllara taşırken Barok Ürün Grubu ile de beyaz rengin bolca kullanıldığı ürünlerini LED aydınlatma ile evlerinize ışık veriyor.


BELLONA


Bu yıl İMOB Fuar’ında Bellona, her kesime hitap edecek ürün grupları ile misafirlerini karşılıyor. Ürünlerinde modern hatlar ve şık detaylara dikkat çeken Bellona, Pablo Ürün Grubu, Mondeo Ürün Grubu, Biella Serisi, Levante Serisi ile sizleri farklı renkler ve tasarımların merkezinde gezdirirken, farklı fonksiyonları da bir arada sunuyor. Bellona’nın diğer ürün gruplarından olan yatak grubu ise oldukça iddialı bir duruş sergiliyor. Yatak teknolojisinde üst düzey bir sistem kullanan Bellona, özellikle Enerji Serisi Viscojell Fresh ve Viscojell Hijyen Yatakları ile havayı temizleyen ‘Triple Fresh’ teknolojisini evinize taşıyor. Yatakta kullanılan Viscojell teknolojili sünger, vücut yapısına mükemmel destek sağlayarak yatakta dönmeyi azaltıyor ve içeriğindeki mikrojel karışımı sayesinde vücut ısısını dengede tutarak terlemeyi önlediği gibi ısı iletkenliğini de maksimum düzeye taşıyor. Bellona bir diğer ürünü Electro Kumandalı Baza ile de, bel rahatsızlığı olanlar, hamile ve yaşlılar için büyük rahatlık sunuyor. Ürüne özel tasarlanan başlığında kullanılan okuma lambaları ise, şıklığın ötesinde bazayı işlevsel kılıyor.


MONDİ


Genç ve dinamik ürün grubuyla Mondi ürünlerini tüketicileri ile buluşturuyor.  Mondi, fonksiyonelliği ön plana çıkardığı ürünleri ile tüm yaşam alanlarına yenilikler getiriyor. Özel mekanizması sayesinde kolayca yatak olan Valdes Koltuk Takımı, Colombia Koltuk Takımı ve Colombia Köşe Takımı her eve yeni bir soluk, rahatlık ve şıklık katıyor. Mondi ayrıca gençleri de düşünerek yeni renk seçenekleri ile Kolej Genç Odası’nı da beğeninize sunuyor. Yatak odalarına da farklı bir çizgi getiren Mondi, yeni nesil teknolojilerle ürettiği yatakları ile tüm vücut tiplerine hitap ediyor. Hidrofilite nem emici yapısı ile kusursuz bir uyku sunan Mondi Majestik Yatak yataklar viscojel teknolojisiyle hayat buluyor. Anti-stress özelliği ile günün stresini azaltmaya yardımcı oluyor. Majestik Yatak, ayrıca fermuarlı yapısı ve üst pedinin yatak olarak kullanılmasıyla fonksiyonel bir ürün. Plus Jel Yatak ise Guarana Teknolojisi ile günün yorgunluğunu alırken, anti-oksidan özellik sağlıyor.  Sert ve yumuşak tarafları sayesinde iki yönlü kullanım konforu sağlayabilen Plus Jel Yatak; gün boyu kaybedilen enerjiyi geri kazanmak için en iyi uyku ortamını sağlar. Öte yandan Mondi, yeni yatakları bazalar ile kombin ederek, baza başlıkları ile tamamladığı ürünlerini de fuar kapsamında görücüye çıkarıyor.


Geri Dön